PALVELUT

PLASTIIKKAKIRURGIA


Huomioithan, että alla olevassa palvelulistauksessa on esiteltynä vain osa sairaaloidemme ja klinikkoidemme palveluvalikoimasta. Mikäli etsimääsi toimenpidettä ei ole listauksessa - ota rohkeasti yhteyttä Sinua lähimpään The Look Clinicin toimipisteeseen tai soita valtakunnalliseen palvelunumeroomme.
Rintojen suurennus

ovh. 2900€ + implantti

Yleistä

Rintojen suurennusleikkaus voidaan suorittaa aikuisille naisille, joiden rinnat ovat kehittyneet täydellisesti. Joskus rinnat on mahdollista leikata nuorempanakin, jos ne esimerkiksi aiheuttavat suoranaista kärsimystä (epäsymmetrisisyyden tai epämuodostuneisuuden vuoksi).

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan saavuttaa monia erilaisia päämääriä:

 • Pienten rintojen suurentaminen
 • Rintojen epäsymmetrisyyden korjaaminen
 • Rintojen muodon korjaaminen
 • Veltostuneiden rintojen korjaaminen
 • Kohonnut itsetunto vartalon uuden muodon ja henkilökohtaisen tyytyväisyyden johdosta

Rintojen suurennusleikkauksessa käytettävät rintaproteesit

Markkinoilla on paljon erilaisia rintaproteeseja. Tällä hetkellä eniten käytetty on silikonigeelillä täytetty proteesi. Jokaisessa rintaproteesissa on taipuisa ulkoinen kuori. Proteesilla tavoitellaan täydellistä muotoa sekä mahdollisimman luonnolliselta tuntuvaa rintaa. Proteesien materiaalina käytetään pääasiassa silikonia, jonka ei ole todettu aiheuttavan allergiaa tai syöpää (Gabriel ym. 1993, Schusterman ym. 1993, Peters ym. 1994). Voit halutessasi kysyä meiltä lisäesitteen silikonista.

Rintaimplantoinnin kustannuksiin vaikuttavat implantin malli sekä merkki. Klinikallamme on valittavanasi maailman tunnetuimmat ja laadukkaimmat implantit, muun muassa Mentor ja Sebbin. Nykykirurgiassa käytössä on kahden tyyppisiä rintaproteeseja, pyöreää mallia, sekä yhä suurempaa suosiota saavuttanutta pisaramallia, joka on niin sanottu anatominen proteesi. Rintaproteesi asennetaan rinnan muodosta riippuen rintarauhaskudoksen tai rintalihaksen alle.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin luona. Konsultti kertoo sinulle proteesivaihtoehdoista, leikkauksen kulusta sekä jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsimme sinulle parhaan mahdollisen vaihtoehdon rintaleikkaukseen. Konsultaatiossa asiakkaalle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa mukaan leikkaukseen mentäessä. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rintaproteesin koosta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

   Nukutus
   Rintojen suurennusleikkaus tehdään aina narkoosissa, ellei siihen ole erillistä estettä. Potilas on nukutuksessa koko leikkauksen ajan. Nukutuksen jälkeen leikkausviilto tehdään useimmiten rintojen alapuolella olevaan ihon laskokseen. Proteesin koosta riippuen tehdään 3-5 cm pitkä viilto, mistä proteesi asetetaan sovittuun paikkaan. Haava suljetaan kolmessa kerroksessa ja iholle laitetaan yksi ihonsisäinen ommel. Leikkaus voidaan suorittaa myös kainalokuopan tai nännipihan kautta, mutta näitä leikkauksia käytetään nykyään hyvin harvoin. Sinulle laitetaan tukevat siteet ennen kuin ehdit herätä. Leikkaus vie puolestatoista kahteen tuntiin.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäinen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön ajan. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut ja sinulle puetaan alareunasta pehmeät rintaliivit. Liivejä pidetään kolme kuukautta yötä päivää, jotta proteesi asettuu oikealle paikalle. Mikäli proteesi on asetettu rintalihaksen alle, rintaliivejä käytetään kaksi viikkoa. Toipumisajan sinun tulee välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon jälkeen leikkauksesta, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia. Mikäli kyseessä on pyöreät implantit, varovainen rintojen opastettu hieronta 3 kuukauden ajan leikkauksen jälkeen on suositeltavaa.

   Haavanhoito

   Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostettua valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavan kastuminen peseytymisen yhteydessä ei ole haitallista. On kuitenkin tärkeä huolehtia, että haava on kunnolla kuiva ennen uusien siteiden laittamista. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin ja steriileihin siteisiin. Saunomista on syytä välttää, kunnes ompeleiden poistosta on kulunut kaksi viikkoa. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Haava-alueen turhaa liikuttelua tulee myös välttää. Käänny lääkärin puoleen, mikäli haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta, jatkuvaa runsasta verenvuotoa, siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto tehdään noin 10 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito

   Leikkausalueelle muodostuu arpi tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen suurennusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa komplikaatioiden, kuten verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Kotelon (kapselin) muodostuminen

   Elimistön sidekudos muodostaa aina proteesin ympärille sidekudoskapselin, joka voi alkaa joissain tapauksissa tuntua kovalta ajan kuluessa. Nykyisin käytettävät karheapintaiset proteesit kuitenkin vähentävät olennaisesti kapselin muodostumista.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen rintaleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pikävaikutteisia ja antavat noin 10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenpurkauma

   Verenpurkauma on rintojen protesoinnin yhteydessä erittäin harvinainen, mutta mahdollinen komplikaatio. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi. Rintaleikkauksen yhteydessä verenpurkauma esiintyy joko proteesin ympärillä tai leikkaushaavan seudulla. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria voidaan joutua poistamaan uusintaleikkauksella.

   Nännin ja rinnan tuntohäiriö

   Joskus voi nännien tai rintojen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

   Syöpä

   Toistaiseksi ei ole tieteellisesti todistettu, että naiset, joilla on rintaproteesit, voisivat sairastua muita naisia helpommin syöpään. (silikonirinnat eivät aiheuta syöpää Duodecim 1998;114(9): 837)

   Rutiseva ääni ihon alla

   Rutina johtuu leikkaushaavasta päässeestä ilmasta ja poistuu aikaa myöten (noin 1 viikko).

Lopputulos

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen, voi rintojen oikealle paikalle asettuminen viedä jopa kolme kuukautta. Klinikkamme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi juuri sinulle sopiva. Tarkoituksenamme on saada rintasi näyttämään ja tuntumaan luonnollisilta leikkauksen jälkeen. Rinnansuurennus leikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Rintojen Pienennys

ovh. alkaen 3950€

Yleistä

Länsimaisessa kulttuurissa rintojen ulkomuoto liittyy naisellisuuteen ja sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Liian suuret rinnat saattavat aiheuttaa ryhtivikoja ja niska-hartiakipuja sekä rajoittaa liikuntaa ja harrastusmahdollisuuksia. Rintojen pienennysleikkaus suoritetaan näiden oireiden helpottamiseksi sekä ulkonäön parantamiseksi. Leikkauksessa rinnoista tehdään pienemmät, kevyemmät, kiinteämmät ja rintoja nostetaan korkeammalle. Nänninpihan kokoa voidaan myöskin pienentää. Tarkoituksena on antaa sinulle pienemmät ja kauniimman muotoiset rinnat, jotka ovat sopusuhtaiset vartaloosi nähden.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti kertoo sinulle leikkauksen kulusta, jälkihoidosta sekä mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle paras mahdollinen vaihtoehto rintojen pienennysleikkaukseen. Sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa mukaan leikkaukseen mentäessä. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan suunniteltu leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rintojen pienennysleikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee sinun kanssa tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

   Nukutus
   Rintojen pienennusleikkaus tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Potilas on nukutuksessa koko leikkauksen ajan.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen tehdään pystyviilto, joka kulkee nänninpihan ympäri ja siitä suoraan rinnan alle laskokseen. Rasvakudos, rintarauhaskudos ja iho muotoillaan oikeaan kokoon ja muotoon. Nännit ja nänninpiha siirretään niiden uusille nuorekkaammille paikoille niin, että ne säilyttävät entiset verisuonensa ja hermoratansa. Haavat ommellaan ohuilla tikeillä, jonka jälkeen asetetaan siteet ja teipit. Leikkaus kestää kolmesta viiteen tuntia.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla, tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäinen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri poistaa dreenit, asettaa uudet siteet ja tarkastaa sinut. Tarkastuksen jälkeen asetetaan erityiset, alareunasta pehmeät rintaliivit. Liivejä on pidettävä kolme kuukautta yötä päivää, jotta rintarauhanen parantuu normaalisti. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä se on suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikka (usein) ne ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja mustelmia voi esiintyä noin 1 – 2 viikkoa leikkauksen jälkeen.

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin neljän viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa ja painavien tavaroiden nostamista sekä työntämistä tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon aikana leikkauksen jälkeen. On viisasta välttää seksiä ensimmäisen viikon ajan leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia.

   Haavanhoito

   Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostettua valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavan kastuminen peseytymisen yhteydessä ei ole haitallista. On kuitenkin tärkeä huolehtia, että haava on kunnolla kuiva ennen uusien siteiden laittamista. Kastuneet siteet on vaihdettava kuiviin ja steriileihin siteisiin. Saunomista on syytä välttää, kunnes ompeleiden poistosta on kulunut kaksi viikkoa. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Haava-alueen turhaa liikuttelua tulee myös välttää. Käänny lääkärin puoleen mikäli haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta, jatkuvaa runsasta verenvuotoa, siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto tehdään noin 10 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito

   Leikkausalueelle muodostuu arpi tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeeli valmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen pienennysleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa komplikaatioiden, kuten verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen.

Tarkista aina, missä sinut leikataan. Näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.


Rintojen kohotus

ovh. 3950€

Yleistä

Länsimaisessa kulttuurissa rintojen ulkomuoto liittyy naisellisuuteen ja sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Rintojenkohotuksessa korjataan yleensä rintojen veltostumista tai tubulaarisuutta. Imetykset, painon vaihtelut ja ikä vaikuttavat rintojen kimmoisuuteen aiheuttaen rintakudoksen veltostumista, kun taas tubulaarisuus on synnynnäinen rintojen muoto. Rintojen lieväasteinen tubulaarisuus voidaan joskus hoitaa pelkällä nännipihan toimenpiteellä. Imetyskyky säilyy yleensä normaalina. Vaikeimmissa tapauksissa joudutaan käyttämään lisäksi implanttia.

Rintojen kohotusleikkauksessa nänni ja nännipiha kohotetaan ja tarvittaessa pienennetään. Rintakudos kohotetaan rintakehällä, rinnan ihoa kiristetään ja poistetaan liiallinen, venyttynyt iho. Leikkaukset tehdään nukutuksessa. Leikkausarpi tulee nännipihan ympärille ja lisäksi pystysuoraan rinnan alaosaan sekä tarvittaessa vaakasuoraan rinnanaluspoimuun. Rintojenkohotusleikkauksen tarkoituksena on antaa sinulle sopusuhtaisen kokoiset ja muotoiset rinnat, jotka ovat oikeassa suhteessa vartalosi kanssa.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti kertoo sinulle leikkauksen kulusta samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle paras mahdollinen vaihtoehto rintojen kohotusleikkaukseen. Konsultaatiossa sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa mukaan leikkaukseen mentäessä. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan (suunniteltu) leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rintojen kohotusleikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.>

   Nukutus

   Rintojen kohotusleikkaus tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Potilas on nukutuksessa koko leikkauksen ajan.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen tehdään pystyviilto, joka kulkee nänninpihan ympäri ja siitä suoraan rinnan alle laskokseen. Rasvakudos, rintarauhaskudos ja iho muotoillaan oikeaan muotoon ja tarvittaessa lisätään implantti. Nännit ja nänninpiha siirretään niiden uusille nuorekkaammille paikoille niin, että ne säilyttävät entiset verisuonet ja hermoradat. Haavat ommellaan ohuilla tikeillä, jonka jälkeen asetetaan siteet ja teipit. Leikkaus kestää kolmesta viiteen tuntia.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailussa, ja tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäinen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri poistaa dreenit ja asettaa uudet siteet ja tarkastaa sinut. Tarkastuksen jälkeen asetetaan erityiset, alareunasta pehmeät rintaliivit. Liivejä on pidettävä kolme kuukautta yötä päivää, jotta rintarauhanen parantuu normaalisti. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne ovat usein tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja mustelmia voi esiintyä noin 1-2 viikon ajan leikkauksen jälkeen.

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin neljän viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa ja painavien tavaroiden nostamista sekä työntämistä tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon aikana leikkauksen jälkeen. On viisasta myös välttää seksiä ensimmäisen viikon ajan leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia.

   Haavanhoito

   Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostettua valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavan kastuminen peseytymisen yhteydessä ei ole haitallista. On kuitenkin tärkeä huolehtia, että haava on kunnolla kuiva ennen uusien siteiden laittamista. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin ja steriileihin siteisiin. Saunomista on syytä välttää, kunnes ompeleiden poistosta on kulunut kaksi viikkoa. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata.

   Haava-alueen turhaa liikuttelua tulee myös välttää. Käänny lääkärin puoleen, mikäli haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta, jatkuvaa runsasta verenvuotoa, siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto tehdään noin 10 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito

   Leikkausalueelle muodostuu arpi tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen kohotusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa komplikaatioiden, kuten verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan. Näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.


Vatsanpeitteiden korjausleikkaus

ovh. 3850€

Yleistä

Vatsanpeitteiden muotoiluleikkauksessa poistetaan vatsasta ihoa ja rasvakudosta. Roikkuvan nahan syynä voivat olla voimakas laihduttaminen, rajut painonvaihtelut tai toistuvat raskaudet. Mikäli vatsanpeitteet roikkuvat vain vähän, rasvaimu on muotoiluleikkausta parempi vaihtoehto. Ennen leikkausta Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle vatsan muotoiluleikkauksesta ja sen kulusta. Samalla kuvaillaan jälkihoitoa ja kerrotaan mahdolliset riskit. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa vatsan muotoiluleikkauksesta. Leikkausta varten sinut nukutetaan, joten nukutuslääkäri keskustelee kanssasi siitä etukäteen ja tarkastaa terveytesi tarvittaessa.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto tehdään alavatsaan (katso kuva 1) sekä navan ympärille. Ihoa nostetaan ja irrotetaan alla olevista lihaksista. Samalla poistetaan ylimääräinen iho ja rasvakudos sekä muodostetaan uusi napa. Tarvittaessa vatsan lihaksia ja lihaskalvoja kiristetään. Haavoille asetetaan ompeleet, dreenit ja siteet.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 2 – 3 viikkoa.

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo kolmen viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Fyysisesti rasittavia harrastuksia kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia ja tennistä on vältettävä kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista. Vatsankiristysleikkauksessa suosittelemme klinikalla oloa 2-3 päivää leikkauksen jälkeen, jotta vältettäisiin turhaa fyysistä rasitusta.

   Haavanhoito

   Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä voi ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan aina kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä vielä kahteen viikkoon ompeleiden poiston jälkeenkään. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleet poistetaan vatsanpeitteiden muotoiluleikkauksessa 14 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito

   Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja sen parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote-silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, sillä muutoin arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Vatsan muotoiluleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat hyvin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa. Kudosnesteiden kerääntyminen vatsanpeitteiden alle Kudosnesteiden kerääntyminen on tämän leikkauksen yhteydessä yleistä. Neste poistetaan neulalla punkteeraamalla, ja yleensä 2-3 punkteerauskertaa riittää.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen vatsan muotoiluleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n.10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenpurkauma

   Verenpurkauma (mustelma) on vatsan muotoiluleikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria voidaan joutua poistamaan uusintaleikkauksen avulla.

   Tuntohäiriöt

   Joskus vatsanalueen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

Lopputulos

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta 3 – 6 kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Sairaslomaa tarvitaan noin kolme – neljä viikkoa. Vatsan muotoiluleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Vaginoplastia

Emättimen tai häpyhuulten muotoilu ovh. 2800€

Emättimen ja häpyhuulten muotoilu ovh. 3300€

Yleistä

Vaginoplastia, eli emättimen ja häpyhuulten pienennysleikkaus on naisen intiimialueen toimenpide. Iän tuomia muutoksia tapahtuu koko vartalossa. Niin myös naisen emättimessä: Kudokset menettävät elastisuuttaan ja lihakset veltostuvat. Muutokset alkavat yleensä 30 ikävuoden jälkeen. Synnytykset ja synnytyksen aikaiset repeämät saattavat lisätä löysyyttä. Tämä on hyvin yleinen ja monelle häiritsevä ongelma. Ongelmat saattavat olla myös perinnöllisiä.

Leikkaus

Leikkauksessa emättimen sisäpuoleltä poistetaan veltostunutta kudosta, joka parantaa emättimen tiukkuutta. Myös häpyhuulia voidaan muotoilla. Ongelmat alueella ovat hyvin yksilöllisiä, ja siten myös jokainen leikkaus on erilainen. Leikkaus kestää keskimäärin tunnin ja se tehdään narkoosissa. Leikkauksessa käytetään sulavia tikkejä. Kotiin potilas pääsee seuraavana päivänä.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, voit kotiutua jo illalla. Jos leikkaus on tehty nukutuksessa, vietät ensimmäisen yön klinikalla jälkihoidossa, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Leikkaava lääkäri tarkastaa sinut seuraavana päivänä, minkä jälkeen voit kotiutua.

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä hieman, ja niiden paraneminen kestävää yleensä 2-3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien esineiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen 4 viikon aikana. Fyysisesti rasittavia harrastuksia, kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia ja tennistä, tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

   Haavanhoito

   Leikkauksen jälkeen tulee kiinnittää erityistä huomiota hygieniaan. Aamuin ja illoin haavan suihkuttelu ja ”ilmakylvyt” ovat suotavia. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua tai jos sinulla on lämmönnousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa tai pahaa hajua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Vaginoplastiassa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Tuntohäiriöt

   Joskus leikkausalueen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten. Naisien emättimen muoto ja tiukkuus ovat olennainen osa naiseutta. Näin ollen sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Leikkaustarpeen tulee lähteä asiakkaasta itsestään.


Kasvojen alueen implantointi

Poskien implantointi ovh. 4300€

Leuan implantointi ovh. 3650€

Yleistä

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa näkyviä ulkonäkömuutoksia. Nämä syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena, kasvojen kudosten vanhenemiseen vaikuttaa myös perinnölliset tekijät. Siihen vaikuttavat myös muut ulkopuoliset tekijät auringolle altistuminen, tupakointi, painon-vaihtelu ja jokapäiväinen elämän stressi. Muutokset voivat alkaa jo 30 ikävuodesta lähtien poskien alueella. Kasvojen alueella käytetään yleensä alaleuka- ja poski–implantteja. Kasvoalueenimplanteilla voi parantaa kasvojen keskiosaa, kohottaa, suurentaa ja nuorentaa poskialueita. Alaleuanimplantilla voi suurentaa ja korostaa alaleukaa, joskus asiakas luulee että hänellä on iso nenä, mutta todellisuudessa on pieni alaleuka jota voi suurentaa implantilla.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle kasvojen implanteista ja leikkauksen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan piilotetuille alueille:

Poski–implanttileikkauksessa viilto suunontelon sisäpuolella poskien seudussa ja implantti kiinnitetään luuhun ruuvin avulla. Haavoille asetetaan itse sulavia ompeleita.(Kuva1)


Kuva1Alaleukaimplanttileikkauksessa viilto alaleuan alle noin 1,5 – 2 cm ja implantti kiinnitetään ruuvilla luuhun. Iholle asetetaan itse sulavia ompeleita.(Kuva2)


Kuva2

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailunalaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua.

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 1-2 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo 2 viikon jälkeen. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Rankkoja harrastuksia kuten aerobic, juoksu, painonnosto, uinti ja tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

   Haavanhoito

   Alaleukaimplantoinnin jälkeen:

   Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti, mikäli ei ole itse - sulavia. Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Kahden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Sen jälkeen sinun on pestävä tukka ja suihkutettava haavojen seutu hyvin että vanhat veri hyytymät poistuvat, aseta haavoille uusi side. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Poski–implantoinnin jälkeen

   Pidä hyvä huolta suuhygieniasta ja huuhtele suuontelo jokaisen ruuan jälkeen suuhuuhtelu aineella viikon ajan.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Vaginoplastiassa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Kasvojen implanttileikkauksen tuntohäiriö

   Joskus kasvojen pintatuntohermot voivat vaurioitua. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

Lopputulos

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Kasvojen kohotusleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.


Nano-rasvansiirto

Nano-rasvansiirto ovh. 3300€

Yleistä

Nanorasva on emulgoitua (nesteytettyä) ja suodattua rasvaa. Rasvasoluja on murskattu ja suodatettu ulos, jäljelle jäävä neste sisältää suuren pitoisuuden kantasoluja ja stromaal – vaskulaari fraktioneja. Kantasolut ovat erilaistumattomia biologisia soluja, ne voivat muuttua erikoistuneiksi soluiksi ja voivat jakautua (solujen jakautumisen kautta) tuottaakseen lisää kantasoluja. Kantasolut ovat erittäin tärkeitä vahingoittuneiden kudosten uudistamisessa.

Viimeaikaiset kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet merkittäviä parannuksia ihon laatuun jo kuuden kuukauden kuluttua nano rasvan ruiskutuksesta ihon ja pinnallisiin ihokerroksiin. Siksi monet estetiikan lääketieteen ammattilaiset ovat alkaneet käyttää nano rasvaa kasvojen, kaulan ihon kunnon parantamiseen ja nuorentamiseen.

Edut

 • Erittäin pitkäkestoinen vaikutus
 • Täysin luonnollinen oma kehon materiaali
 • Lyhyt toipuminen
 • Vähäinen komplikaatioiden riski

Nanorasvansiirtoa suositellaan kaikille henkilöille, jolla on vaurioitunut tai vanhentunut iho. Henkilöllä pitäisi olla tarpeeksi alueilla rasvaa saatavilla nanorasvan valmistamiseksi.
Nanorasvansiirrolla on todettu olevan hyödyllinen, nuorentava vaikutus ikääntymiseen tai vahingoittuneeseen ihoon. Nano rasva siirteiden solut pystyvät "korjaamaan" vaurioitunutta kudosta ja solut stimuloivat ihon soluja sellaisten aineiden tuottamiseksi jotka parantavat ihon elastisuutta ja olennaisten rakenteellisten proteiinien kerääntymistä. Sillä on myös positiivinen vaikutus ihon arpiin, koska se tekee niistä vähemmän näkyviä.
Nanorasvan vaikutus ilmenee tavallisesti neljän viikon - kolmen kuukauden – yhdeksän kuukauden viiveellä.

Toimenpide

Toimenpide suoritetaan kevyessä nukutuksessa, potilas pääse pois klinikalta kahden tunnin kuluttua kun toimenpide on loppunut. On todettu että paikallispuudutusaineilla on negatiivinen vaikutus ruiskutetun nano rasvan ja sen solujen toimintaan. Rasvansiirre otetaan yleensä vatsan alaosasta tai myös muualta missä rasvakudosta löytyy. Sitten tämä rasva pestään suolaliuoksella, suodatetaan ja muutetaan nano rasvaksi (lääkärin arviosta joskus lisätään myös omaa veren seerumia). Nano rasva ruiskutetaan pinnallisesti ihon alueille (joka sovitaan etukäteen) erittäin ohuella ja terävällä neulalla.

Sivuvaikutukset ja komplikaatiot

Koska toimenpiteessä käytetään oman elimistön kudosta, ei sivuvaikutuksia yleensä ilmene. Pistosalueella voi esiintyä turvotusta, epämukavuutta, sekä pieniä sinertäviä alueita, nämä paranevat muutamassa päivässä..

Jälkihoitos

Hoidon jälkeen ei saa käyttää kylmäpakkauksia hoitoalueella. Klinikalta saa mukaan voiteen joka sisältää nano ravansoluja, sitä voi käyttää ainoastaan 2-3 vrk hoidon jälkeen hoitoalueelle, nano solut kuolevat 2-3 vuorokauden jälkeen voiteesta ja sen jälkeen siitä ei ole enään hyötyä. Klinikalta saa suosituksen jatkohoito voiteista. Kasvojen ja kaulan pesu normaalisesti, on vältettävä hoitoalueen kovaa hierontaa vähintään kuukauden ajan. Auringonottoa ei suositella kuudenkuukauden aikana.


Hörökorvaleikkaus

Otoplastia ovh. 2500€

Yleistä

Otoplastia, eli hörökorvien korjausleikkaus on (kosmeettinen) kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on kääntää ulospäin osoittava (höröttävä) korvanlehti luonnolliseen asentoon. Toimenpiteellä voidaan korjata hörökorvat eikä ikärajaa operoitaville asiakkaille ole. Leikkaus voidaan tehdä pelkästään esteettisistä syistä.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle hörökorvien korjausleikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa hörökorvaleikkauksesta ja sinulle piirretään "leikkaus-kartta" leikkausalueelle. Leikkaus suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa, mikäli toimenpide suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkaus

Hörökorva leikkauksen viilto tehdään korvanlehden taakse, jolloin näkyviä arpia ei jää korvanlehden suoristuttua. Myös korva lehden rusto-osa korjataan ja ommellaan. Haava suljetaan yhdellä ihon sisäisellä langalla, joskus tarvittaessa lisätään muutama yksittäinen ommel.

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen tulee käyttää tukisidettä tai pantaa 1-2 viikon ajan. Käsitelty alue täytyy pitää kuivana ja puhtaana. Tikit tulee poistaa 10 - 14 päivän kuluttua operaatiosta, minkä jälkeen on vielä hyvä pitää korvien yli ulottuvaa nauhaa tai pantaa esimerkiksi kotioloissa ja öisin. Korvat tulevat hieman nousemaan ulospäin operaation jälkeen, mutta se tulee olemaan vain murto-osa verrattuna aikaisempaan tilanteeseen.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sitä voi hoitaa antibiooteilla.

   Verenpurkauma

   Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään.


Kasvojen ja kaulan kohotus

ovh. 3900€ - 5300€

Yleistä

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa näkyviä ulkonäkömuutoksia. Nämä syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena, kasvojen kudosten vanhenemiseen vaikuttavat perinnöllisten tekijöiden lisäksi ulkoiset tekijät, kuten auringolle altistuminen, tupakointi, painonvaihtelu sekä jokapäiväisen elämän stressi. Kasvojen kohotusleikkaus ei pysäytä tätä etenevää prosessia, mutta se korjaa jo tapahtuneita muutoksia antaen kasvoille pirteämmän ja nuorekkaamman ilmeen. Tavallinen kasvojen kohotusleikkaus on suunniteltu korjaamaan kaulan, alaleuan sekä poskien alueen veltostumista. Kasvojen kohotusleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, mutta se on myös mahdollista suorittaa paikallispuudutuksessa.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona, missä sinulle kerrotaan leikkauksen kulusta, jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa kasvojen kohotusleikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” ihoon leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan piilotetuille alueille korvan seutuun ja sen taakse (havainnollistettu sivulta löytyvässä kuvassa). Iho nostetaan ja irrotetaan alla olevasta rasvasta ja lihaksista, lihaksia ja lihaskalvoja kiinnitetään uudelleen niin, että kasvojen muoto korjaantuu. Samalla poistetaan ylimääräinen iho ja tarvittaessa voidaan muovailla rasvaimulla ihonalaista rasvaa. Haavoille asetetaan ompeleet ja siteet.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta se on yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä noin 2 – 3 viikon ajan leikkauksen jälkeen. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo kolmen viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Fyysisesti rasittavia harrastuksia kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia tai tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

   Haavanhoito

   Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä voi ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Viiden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Tämän jälkeen hiukset pestään ja haavojen seutu suihkutetaan huolellisesti, jotta vanhat verihyytymät poistuvat. Haavoille asetetaan uusi steriili side. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet on vaihdettava kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kahteen viikkoon niiden poiston jälkeen.

   Vältä haava alueen turhaa liikuttelua, ja varmista, että silmälasien sangat eivät hiero korvien takana olevia haavoja. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto kasvojen kohotusleikkauksessa on aina yli 10 vuorokauden jälkeen leikkauksesta. Huomaathan, että tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito

   Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, mutta arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Kasvojen kohotusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat verrattain vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen kasvojen kohotusleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n. 10 päivän suojan. Tarvittaessa myös leikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenpurkauma (mustelma)

   Verenpurkauma (mustelma) on kasvojen kohotusleikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria purkaumia joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

   Kasvojen kohotusalueen tuntohäiriö

   Joskus kasvojen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

Lopputulos

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta kolmen – kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Sairaslomaa tarvitaan noin 3 – 4 viikkoa. Kasvojen kohotusleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Silmäluomileikkaus
Yläluomet 1350€ - 1500€ Alaluomet ovh. 1600€ - 1900€ Yleistä Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa ulkonäön muutoksia.
Rasvaimu

Hinta muodostuu käsiteltävien alueiden mukaan

Yleistä

Rasvasolujen määrä lisääntyy ihmisellä puberteettiin saakka, jonka jälkeen solujen määrä pysyy suunnilleen ennallaan. Lihomisen tai laihtumisen myötä nämä rasvasolut suurenevat tai pienenevät. Rasvaimulla (liposuctio) poistetaan rasvasoluja eikä toimenpiteen jälkeen tapahtuva lihominen aiheuta hoidetuille alueille enää ylimääräisiä rasvakertymiä.

Kun ihon alla olevaa rasvakudosta muotoillaan, aiheutetaan ihoon lievä kutistava vaikutus. Yhdellä kertaa on mahdollista poistaa n. 0,5 – 6 litraa rasvakudosta. Toimenpiteen tulos on periaatteessa pysyvä. Ikääntyminen kuitenkin vähentää ihon kimmoisuutta ja tulos saattaa siten kärsiä. Paras tulos saadaan henkilöllä, jolla ihon kimmoisuus on tallella eikä ihoalueelle ole vielä syntynyt kuoppaisuutta.

Rasvaimu ei ole laihduttamisen tai liikunnan korvike, mutta se on yksi tapa poistaa paikallistunutta rasvakudosta alueittain. Rasvaimua tehtiin ensimmäisen kerran Euroopassa 1970-luvun lopulla. Siitä on tullut yksi tavallisimmista plastiikkakirurgisista toimista. Viime aikoina on tapahtunut merkittävää kehitystä rasvaimutekniikassa: -kapeammat instrumentit -rasvakudoksen laajentamista liuoksella, ”tumescent”-tekniikka. Tämä vähentää verenvuotoa ja operaation jälkeiset verenpurkaumat vähenevät. Neste tekee rasvasta pehmeämmän ja helpommin poistettavan.

Indikaatiot (hoidonaihe)

Rasvaimu sopii normaalipainoiselle asiakkaalle, jolla on yksi tai useampi ongelma-alue, missä ylimääräistä rasvakertymää esiintyy. Yleisimmät rasvaimualueet ovat ylä- ja alavatsa, kyljet, pakarat, reisien sisäsivut, lonkkien alueet, polvien sisäsivut, nilkkojen alueet ja leuanalus. Useammilla asiakkailla on useita ongelma-alueita ja nämä kaikki voidaan yleensä poistaa samanaikaisesti. Ihon tulee olla kimmoisa, sillä se mahdollistaa ihon palautumisen tasaiseksi rasvaimun jälkeen.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle rasvaimutoimenpiteestä ja sen kulusta. Kerromme myös jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Samalla suunnitellaan yhdessä ns. ”rasvaimukartta” alueittain. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset on otettava leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rasvaimualueista sekä alueiden koosta. Sinulle piirretään ”leikkauskartta” ihoosi leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja tekee tarvittaessa terveystarkastuksen.

Nukutus tai paikallispuudutus

Yhden tai kahden alueen rasvaimutoimenpide voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa, mikäli alueet ovat pieniä. Muussa tapauksessa rasvaimu suoritetaan nukutuksessa.

Leikkaus

Nukutuksen tai paikallispuudutuksen jälkeen tehdään noin 0,5 cm leikkausviilto kehon huomaamattomille alueille. Ihon alle rasvakudokseen ruiskutetaan liuosta, jotta rasvakudos laajenisi ja pehmentyisi. Ohut ontto putki eli kanyyli asetetaan leikkausviillosta ihon alle ja pehmentynyt rasva imetään pois. Haava suljetaan yhdellä tai kahdella pienellä tikillä. Rasvaimualueille asetetaan laajat liimasiteet, minkä jälkeen Sinulle puetaan päälle joustava liivimäinen vaatekappale, jonka voit hankkia jo etukäteen varmistaaksesi vaatteen istuvuuden.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön.

Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa voit kotiutua jo illalla. Mikäli leikkaus on tehty nukutuksessa, leikkaava lääkäri tarkastaa sinut seuraavana päivänä, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin yleensä ne ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen.

Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä voimakkaasti, ja ne kestävät noin 2 – 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon tai kahden kuluttua leikkauksesta riippuen käsiteltyjen alueiden koosta.

Liimasiteet ja joustava vaate kontrolloivat turvotuksen ja verenpurkaumien syntyä, sekä vähentävät leikkauksen jälkeistä kivun tunnetta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien esineiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon aikana, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai verenpurkaumia. Lymfahieronta edistää parantumista huomattavasti ja se voidaan aloittaa jo vuorokausi leikkauksen jälkeen. Rankkoja harrastuksia, kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia ja tennistä, on hyvä välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

   Haavanhoito - imualueiden hoito

   Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Imualueille asetetut laajat liimasiteet irrotetaan vuorokausi ennen ompeleiden poistoa. Parhaiten liimasiteet irtoavat suihkussa. Tikit poistetaan n. 8 – 10 päivän kuluttua. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua tai jos sinulla on lämmönnousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Joustavaa suojaavaa vaatekappaletta on pidettävä leikkausalueella ainakin 4-5 viikkoa. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito - imualueiden hoito

   Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja sen parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote-silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi ja imualue auringolta kolmen kuukauden ajan, koska muuten arpi tai imualue voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rasvaimussa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen rasvaimuleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n.10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenpurkauma

   Verenpurkauma (mustelma) on rasvaimun yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

   Kuume

   Kuumetta voi esiintyä rasvaimutoimenpiteen jälkeen muutaman päivän ajan, johtuen kuona-aineiden imeytymisestä verenkiertoon rasvaimualueelta.

   Rasvaimualueen tuntohäiriö

   Joskus rasvaimualueiden pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

Lopputulos

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen, voi rasvaimualueiden palautuminen kestää jopa kuusi kuukautta. Palautuminen rasvaimusta on yksilöllistä riippuen mm. siitä, moneltako alueelta ja kuinka paljon rasvakudosta on poistettu. Rasvaimu on tehokas tapa antaa vartalollesi uudet muodot pienin ja huomaamattomin arvin. Tulos on aina pysyvä. Rasvaimu poistaa rasvakudosta, joka ei enää uusiudu. Jos lihot rasvaimun jälkeen, rasva kertyy tasaisemmin ympäri vartaloasi eikä keräänny enää epäsuhtaisesti. Klinikkamme tekee kaikkensa, jotta leikkaus olisi mahdollisimman miellyttävä. Tarkoituksenamme on saada vartalosi näyttämään ja tuntumaan luonnolliselta ja kauniilta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.

Rasvaimutoimenpiteen tarkoituksena on saavuttaa haluttu ulkonäkö, mutta myös itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Rasvansiirto rasvaimun yhteydessä

Rasvaimun yhteydessä voidaan toteuttaa myös rasvansiirto. Mahdollisuudet rasvansiirtoon riippuvat rasvaimun laajuudesta. Laajan rasvaimun yhteydessä voidaan toteuttaa vaativiakin plastiikkakirurgisia muotoiluja, kustannustehokkaasti - esimerkiksi brasilian buttliftin tarjoamme rasvaimun yhteydessä 1000 euron lisähintaan (norm. erillisenä toimenpiteenä 4800€). Tiedustele konsultiltamme myös muita hintaesimerkkejä rasvaimun yhteydessä mahdollisiin rasvansiirtoihin).

Brazilian Butt Lift

Hinta alk. 2900€

Yleistä

Brazilian Butt Lift, lyhyemmin BBL on toimenpide, jossa potilaan omaa rasvakudosta imetään rasvaimulla esimerkiksi vatsan, reisien tai vyötärön ongelma-alueilta ja siirretään muotoilemaan pakaroita täyteläisemmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. BBL on saavuttanut nopeasti suuren suosion ja on yksi tämän hetken suosituinpia plastiikkakirurgisia operaatioita.

Verrattuna pakaraimplantointiin BBL:llä saadaan luonnolisempi lopputulos ja vältetään pakaraimplantoinnissa esiintyviä implantin pyörähdys- ja tulehdusongelmia. Lisäksi rasvansiirtotekniikan etuihin on luettava sen myönteinen lisä – siirrossa käytettävä rasva imetään potilaan ongelma-alueilta, puhdistetaan ja injektoidaan halutulle alueelle, Brazlian Butt Liftissä pakaroihin. Näin ollen potilas saa tarvittavan rasvakudosmäärän mukaisen rasvaimun samalla kerralla. Operaationa BBL toteutetaan nukutuksessa.

Indikaatiot (hoidonaihe)

Brasilialainen pakaroiden muotoilu voidaan totetuttaa perusterveelle henkilölle, jolla löytyy operaatioon tarvittava määrä rasvakudosta rasvansiirtoa varten. BBL:llä voidaan muotoilla pakaroita täyteläisemmiksi ja pystymmiksi sekä muotoilla pepusta pyöreämpi. Operaatiolla voidaan myös silottaa iän tuomia pakaroiden esteettisiä muutoksia. Yleensä toivottu lopputulos saavutetaan jo yhdellä hoitokerralla.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle rasvaimutoimenpiteestä sekä BBL-toimenpiteestä ja niiden kulusta. Kerromme myös jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Kartoitamme mistä juuri sinun vartalossasi on mahdollista ottaa BBL:ssä tarvittava rasva rasvansiirtoon. Saat mukaasi laboratoriolähetteen. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset on otettava leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa pakaranmuotoilutoiveistasi, rasvaimualueista sekä alueiden koosta. Sinulle piirretään ”leikkauskartta” ihoosi leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja tekee tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkaus

Leikkaus Brazilian Butt Lift-leikkaukset suoritetaan yleensä nukutuksessa. Ensimmäiseksi suoritetaan rasvaimu normaalin rasvaimuproseduurin mukaan (lisätietoa kohdasta rasvaimu). Tämän jälkeen talteenotettu rasvakudos puhdistetaan ja valmistellaan pakaroihin injektointia varten. Rasva injektoidaan pakaraan siten, että sillä saadaan aikaan potilaan kanssa sovittu lopputulos, siten kuin se leikkausteknisesti ja turvallisesti on mahdollista. Kun kaikki on leikkauksen osalta valmista, leikkaushaava suljetaan ja suojataan. Leikkauksen loputtua potilaalle voidaan asettaa verenvuotoa estävät kompressiositeet.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Mikäli leikkaus on tehty nukutuksessa, leikkaava lääkäri tarkastaa sinut seuraavana päivänä, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä sitä saattaa esiintyä BBL:ssä jonkin verran. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, ja niitä on suotavaa käyttää tarpeen vaatiessa. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä voimakkaasti, ja ne kestävät noin 2 – 3 viikkoa. Kevyt liikkuminen on mahdollista jo operaatiota seuraavana päivänä mutta ponnistelua tulee välttää nelisen viikkoa. Istumista tulee välttää parhaan lopputuloksen takaamiseksi 2-4 viikkoa ja nukkuminen on suositeltavaa vatsallaan tai kyljellään noin 3-4 viikon ajan. Huomioithan, että verenkiertoa stimuloivia toimintoja, kuten tupakointia ja seksiä tulee välttää toipumisjakson ajan. Rasvansiirron onnistumisen ja leikkauksesta toipumisen takia, tupakointi tulee lopettaa jo noin 4 viikkoa ennen leikkausta.

   Haavanhoito - imualueiden hoito

   Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Imualueille asetetut laajat liimasiteet irrotetaan vuorokausi ennen ompeleiden poistoa. Parhaiten liimasiteet irtoavat suihkussa. Tikit poistetaan n. 8 – 10 päivän kuluttua. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua tai jos sinulla on lämmönnousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Joustavaa suojaavaa vaatekappaletta on pidettävä leikkausalueella ainakin 4-5 viikkoa. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito - imualueiden hoito

   Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja sen parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote-silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi ja imualue auringolta kolmen kuukauden ajan, koska muuten arpi tai imualue voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat harvinaisia. Toisin kuin pakaraimplantoinnissa, BBL:ssä potilaaseen injektoidaan potilaan omaa rasvakudosta, jolloin hylkimisreaktioita ei synny. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen rasvaimu-BBL-leikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n.10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenpurkauma

   Verenpurkauma (mustelma) on rasvaimu-BBL-toimenpiteen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

   Kuume

   Kuumetta voi esiintyä rasvaimu-BBL-toimenpiteen jälkeen muutaman päivän ajan, johtuen kuona-aineiden imeytymisestä verenkiertoon rasvaimualueelta.

   Rasvaimu-BBL-alueen tuntohäiriö

   Joskus operaatioalueiden pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat ajan myötä

Lopputulos

Vaikka turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen, paranemisprosessi kudoksissa kestää noin puoli vuotta. Palautuminen Brasilian butt lift - operaatiosta on yksilöllistä riippuen mm. siitä, moneltako alueelta ja kuinka paljon rasvakudosta on poistettu, sekä kuinka ja kuinka paljon puhdistettua rasvaa on injektoitu pakaroiden operaatioalueelle. BBL on tehokas tapa antaa vartalollesi uudet muodot pienin ja huomaamattomin arvin. Tulos on aina pysyvä. Rasvaimu poistaa rasvakudosta, joka ei enää uusiudu ja taas rasvansiirto Brazilian butt liftissä takaa kestävän lopputuloksen. Jos lihot rasvaimun jälkeen, rasva kertyy tasaisemmin ympäri vartaloasi eikä keräänny enää epäsuhtaisesti. Klinikkamme tekee kaikkensa, jotta leikkaus olisi mahdollisimman miellyttävä. Tarkoituksenamme on saada vartalosi näyttämään ja tuntumaan luonnolliselta ja kauniilta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle. Rasvaimu-BBL-toimenpiteen tarkoituksena on saavuttaa haluttu ulkonäkö, mutta myös itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Rasvansiirto rasvaimun yhteydessä

Rasvaimun yhteydessä voidaan toteuttaa myös rasvansiirto. Mahdollisuudet rasvansiirtoon riippuvat rasvaimun laajuudesta. Laajan rasvaimun yhteydessä voidaan toteuttaa vaativiakin plastiikkakirurgisia muotoiluja, kustannustehokkaasti - esimerkiksi brasilian buttliftin tarjoamme rasvaimun yhteydessä 1000 euron lisähintaan (norm. erillisenä toimenpiteenä alk. 2900€). Tiedustele konsultiltamme myös muita hintaesimerkkejä rasvaimun yhteydessä mahdollisiin rasvansiirtoihin).

Laihdutusleikkaukset

ovh.

Yleistä

Tiedät ehkä henkilökohtaisesta kokemuksesta, että painon pudottaminen omatoimisesti on hyvin vaikeaa. Viime vuosina hoikkuus ja hoikkana pysyminen on saanut paljon huomiota tiedotusvälineissä. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa yrittävät pudottaa ja kontrolloida painoaan enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Ylipaino aiheuttaa terveyshaittoja. Se saattaa aiheuttaa fyysisiä ongelmia ja sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja tai diabetesta. Lisäksi ylipainoisuudella saattaa olla merkittäviä psyykkisiä vaikutuksia esim. itsetuntoon.

Mahalaukun typistysleikkaus (sleeve gastrectomy)

Vatsalaukun typistysleikkaus Mahalaukun pitkittäissuuntainen resektio (sleeve gastrectomy) on leikkaus, jossa mahalaukun suurempi osa poistetaan. Jäljelle jää hihamuotoinen mahalaukku (sleeve = englanniksi hiha). Mahalaukun tilavuus vähenee oleellisesti ja pienempi määrä ruokaa antaa kylläisyyden tunteen. Tämä leikkaus on restriktiivinen eli rajoittava leikkaus. Se tarkoittaa, että ruoan liikkumistietä ja imeytymistä ei muuteta, vaan rajoitetaan ns. ruoansäiliön eli mahalaukun tilavuutta.

   Lisätietoa leikkauksesta

   Alussa käytettiin tätä menetelmää suuremman, ohitusleikkauksen ensimmäisenä vaiheena (toinen vaihe seurasi noin puolen vuoden kuluttua), mutta nykyään sitä käytetään aina useammin itsenäisenä leikkauksena. Sen tuloksena saavutetaan haluttu painonpudotus. Leikkaukseen liittyy vähemmän komplikaatioita, verraten yhdistettyjen malapsorptio- ja restriktiivisiin leikkauksiin verrattuna. Leikkaus suoritetaan laparoskooppisesti: tehdään neljä 0,5 – 1 cm pituista ihoviiltoa ja yksi 2,5 – 3 cm pituinen ihoviilto (mahalaukun erotetun osan poistamiseksi). Leikkaus kestää 1 – 2 tuntia.

Mahalaukun ohitusleikkaus (Gastric Bypass)

Mahalaukun ohitusleikkaus on yhdistetty (malapsorptio + restriktiivinen) kirurginen menetelmä, jossa mahalaukun yläosasta erotetaan pieni säiliö, johon ohutsuoli yhdistetään. Pieni mahalaukun säiliöosa täytyy syödessä nopeasti ja rajoittaa siten nautitun ruoan määrää. Mahalaukun säiliöosa lähettää aivoihin viestin kylläisyyden tunteesta. Kylläisyyden tunne tulee nopeasti ja pysyy kauan, vaikka olettekin syöneet erittäin vähän. Mahanesteet liittyvät ravintovirtaan myöhemmin (malapsorptiivinen elementti).

   Lisätietoa leikkauksesta

   Painoindeksistä riippuen säädetään leikkauksessa tämän ”tien” pituus. Leikkaus kestää 2,5–4 tuntia. Leikkaus suoritetaan laparoskooppisesti, mutta on mahdollista, että leikkauksen aikana syntyy tarve käyttää laparotomiaa eli vatsa on avattava.

Laihdutusleikkaus – Liikalihavuuden hoito BIB- järjestelmällä

BioEnterics Intragastric Balloon (BIB) -järjestelmä on kehitetty painonpudotuksen apuvälineeksi, joka yhdessä valvotun ruokavalion ja liikuntaohjelman kanssa voi auttaa saavuttamaan painonpudotukseen liittyvät terveydelliset ja esteettiset hyödyt.

Indikaatiot (hoidonaihe)

BIB-järjestelmä on suunniteltu ihmisille, joiden paino ylittää Metropolitan Life Insurancen painotaulukon (1983) mukaisen ihannepainon vähintään 40 prosentilla, ja jotka eivät ole onnistuneet pudottamaan painoaan pysyvästi muilla menetelmillä.

Ennen toimenpidettä

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle toimenpiteestä ja sen kulusta, sekä jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelman hoitamiseksi. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, ja tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan varata suunniteltu toimenpide.

Toimenpidepäivänä

Toimenpidepäivänä pitää olla syömättä ja juomatta 6 tuntia. Ennen toimenpidetta tapaat vielä leikkaavan kirurgin sekä anestesialääkärin.

   Nukutus

   Toimenpide tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Sinä olet nukutuksessa koko leikkauksen ajan ja yön yli olet sairaalassa tarkkailussa.

BIB -toimenpide

Pallo viedään vatsaan suun kautta ilman kirurgisia toimenpiteitä. Lääkäri tutkii ensin mahalaukun endoskoopilla. Jos mitään normaalista poikkeavaa ei havaita, lääkäri vie pallon suun ja ruokatorven kautta mahalaukkuun. Pallo on valmistettu pehmeästä ja joustavasta silikonista, ja se asetetaan paikalleen kokoonpuristetussa muodossa. Mahalaukkuun viety pallo täytetään steriilillä suolaliuoksella käyttämällä pientä palloon liitettyä täyttöputkea (katetria). Kun pallo on täysi, lääkäri poistaa katetrin vetämällä varovasti sen ulkopäästä. Pallossa on itsesulkeutuva venttiili. Tässä vaiheessa pallo kelluu vapaasti vatsassa. Pallon asettaminen paikoilleen kestää yleensä 20-30 minuuttia.

BIB -toimenpiteen jälkeen

Heti toimenpiteen jälkeen voi esiintyä pahoinvointia, närästystä tai oksennusrefleksiä. Ota yhteys lääkärin, jotta lääkäri voi määrätä sinulle tilapäisesti lääkityksen näitä oireita vastaan. Palloa voidaan käyttää kuuden kuukauden ajan. Pidempiaikaista käyttöä ei suositella. Ajan myötä mahalaukun hapot heikentävät pallon materiaalia ja saattavat puhkaista pallon. Jos lääkäri suosittelee pallon käyttöä yli kuuden kuukauden ajan, pallo on vaihdettava uuteen. Kun käytät palloa, lääkäri saattaa määrätä sinulle vatsahappojen tuotantoa hillitseviä lääkkeitä, jotka auttavat vähentämään vatsan ärsyyntymistä ja pallolle aiheutuvia vahinkoja.

Riskit ja komplikaatiot

Kaikkiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin liitty odottamattomien, tuntemattomien tai haitallisten reaktioiden vaara, esim. lisääntynyt hapontuotanto, joka vahingoittaa ruoansulatuskanavien pintaa, mahahaava, verenvuoto ja perforaatio. Vaikutukset vaihtelevat yksilökohtaisesti. Jos pallon täyttävässä nesteessä alkaa kasvaa bakteereja, pallon puhkeamisen ja poiston jälkeen suolistoon pääsevä saastunut neste saattaa aiheuttaa tulehduksia, kuumetta ja ripulia. Jos pallo puhkeaa itsestään se voi kulkeutuan suoliston kautta ulos kehosta. Se voi myös jäädä suoleen ja tukkia sen. Tämä on vakava komplikaatio.

Lopputulos

Muista, että BIB-järjestelmä on painonpudotuksen apuväline, jota tulee käyttää yhdessä valvotun ruokavalion ja liikuntaohjelman kanssa. Pudotetun painon määrä määräytyy sen mukaan, miten tarkasti noudatat sinulle määrättyä ruokavaliota ja painonpudotuksen pysyvyys sen mukaan, miten hyvin onnistut muuttamaan ruokailu- ja liikuntatottumuksiasi pitkällä tähtäimellä. Koska mahalaukussa oleva pallo antaa kylläisyyden tunteen, se toimii apuna painonpudotuksessa ja saattaa auttaa määrätyn ruokavalion nuodattamista. Mahdollisuutesi pitää pudotettu paino poissa myös pallon käytön lopettamisen jälkeen paranevat, jos jatkat saman ruokavalion noudattamista ja harrastat riittävästi liikuntaa.

Gynekomastia

ovh. 3200€

Yleistä

Olipa gynekomastian perimmäinen syy mikä tahansa, se on aina merkki häiriöistä estrogeenien ja androgeenien keskinäisessä suhteessa: estrogeenin vaikutus on joko absoluuttisesti tai suhteellisesti liian suuri. Nuorukaisten gynekomastia liittyy tavallisimmin puberteettiin ja sen jälkikaikuihin, vanhoilla miehillä se taas kytkeytyy tavallisesti erilaisiin sairauksiin ja niiden lääkehoitoon. Gynekomastia on kaiken kaikkiaan hyvin tavallinen löydös terveillä, etenkin lihavilla miehillä, ja sillä on kliinistä merkitystä vain, jos rinnat kasvavat nopeasti, aristavat tai ovat selvästi suuret (läpimitta > 4 cm).

Gynekomastian syyn jäljittäminen on haasteellista sen vuoksi, että oireen aiheuttaja on usein ollut ja mennyt silloin, kun potilasta tutkitaan. Oire on vain jäänyt jäljelle ja siitä on merkittävä kosmeettinen haitta.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle gynekomastia leikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat.

Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan suunniteltu leikkausaika varata. Gynekomastia leikkaus suoritetaan yleensä rasvaimun tapaisesti muutaman pienen ihoviillon kautta. Mikäli rintarauhaskudos on liian kova ja ”solmullinen”, joudutaan se leikkaamaan pois haavan kautta. Siinä tapauksessa noin 5cm kokoinen viilto tehdään nänninpihan alle.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa gynekomastia leikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” ihoosi leikkausalueelle. Leikkaus suoritetaan nukutuksessa (kivuliaan toimenpiteen vuoksi). Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen leikkaus viilto suoritetaan nänninpihan alle n. 0,5 cm kokoisena. Ohut ontto putki eli kanyyli asetetaan haavasta ihon alle ja pehmentynyt kudosrasva imetään pois. Mikäli sillä ei saavuteta toivottua tulosta laajennetaan nänninpihan viiltoa ja (gynekomastia) kudos poistetaan kirurgisesti. Haavalle asetetaan tikit ja side.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailunalaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäinen yö vietetään klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne paranevat noin 2 – 3 viikossa.

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon jälkeen. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kahden viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Saunomista tulee myös välttää kahden viikon ajan.

   Haavanhoito

   Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä voi ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunomista tulee välttää kunnes ompeleiden poistosta on kulunut kaksi viikkoa. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua.

   Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleet poistetaan gynekomastia leikkauksessa 10 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

   Arvenhoito

   Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja sen parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariini-valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, sillä muutoin arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Gynekomastia-leikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin, kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Kudosnesteiden kerääntyminen leikkaushaavan alle

   Kudosnesteiden kerääntyminen on tässä leikkauksessa yleistä. Neste poistetaan neulalla punktoimalla. Yleensä 2-3 kertaa riittää.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä leikkauksen jälkeen tahansa. Jokaisen gynekomastia leikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenppurkauma (mustelma)

   Verenpurkauma (mustelma) on gynekomastia-leikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat kuitenkin usein itsestään.

   Tuntohäiriöt

   Joskus voivat rinnanalueen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

Lopputulos

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta kolmen – kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Sairaslomaa tarvitaan yleensä noin viikko. Gynekomastia-leikkauksessa voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat siten tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Nenäleikkaukset

Nenän muotoilu alk. 4800€

Yleistä

Nenäleikkaus on esteettisen kirurgian vaativimpia toimenpiteitä. Pienikin rustojen ja luun käsittely voi muuttaa näkyvästi nenänmuotoa. Jos harkitset leikkausta, joka pyrkii muuttamaan nenän muotoa tai kokoa mahdollisuudet suurempiin ja tyydyttävämpiin tuloksiin ovat paremmat kuin koskaan ennen. Nenäleikkaukset ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Nenän synnynnäisiä ominaisuuksia ovat paksu nenänkärki, kyömy, mataluus tai nenän väliseinän ongelmat. Vammojen seurauksena nenä voi olla vino, siinä voi olla arpia tai nenän väliseinässä vinoutta. Nenän synnynnäisiä ominaisuuksia voidaan korjata vasta, kun pituuskasvu päättyy, vamman aiheuttamat muutokset voidaan korjata myös aikaisemmin.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle kasvojen implanteista ja leikkauksen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkaus

Keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa nenänmuotoilun toimenpiteestä. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen. Nenän kärjen muotoilu tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, mutta luuta käsiteltäessä toimenpide tehdään nukutuksessa.

Nukutuksen tai paikallispuudutuksen jälkeen asetetaan nenäkäytäviin "tamponit", mitkä estävät veren ja muiden eritteiden valumisen nenänieluun. Leikkaus tehdään avoimena tai suljettuna sierainten kautta. Leikkauksen aikana käsitellään rustoja tai luuta tai molempia. Nenän limakalvot suljetaan itsesulavilla tikeillä.

Mikäli leikkaus suoritetaan avoimena toimenpiteenä, arpi tulee nenän alle. Arven vaalentuessa arpi ei jää näkyväksi. Tämän jälkeen jätetään tamponit nenään vuorokaudeksi ja nenä tuetaan kipsilastalla. Kipsilasta jää nenälle 5 - 10 päiväksi. Nenäleikkaus kestää yhdestä kolmeen tuntiin.

Leikkauksen jälkeen

Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua.

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 2 - 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo 2 viikon jälkeen. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Rankkoja harrastuksia kuten aerobic, juoksu, painonnosto, uinti ja tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista. Leikkauksen jälkeen nenä voi tuntua tukkoiselta limakalvo turvotuksen takia. Nenä saattaa olla turvonneen näköinen, jopa muutamia kuukausia. Uusi muoto alkaa hahmottua puolessa vuodessa ja lopulliseen muotoonsa nenä on asettunut noin puolessatoista vuodessa. Nenäleikkaus on nykyään paljon pidempi toimenpide kuin ennen. Nenää leikataan niin kauan, että tulos on hyvännäköinen. Silti nenäleikkauksen jälkeen potilas ei läheskään aina ole täysin tyytyväinen.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Nenänmuodon korjausleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus

   Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen nenänmuodon korjaus- leikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi tarvittaessa. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Verenpurkaumat

   Verenpurkauma (mustelma) on nenäleikkauksen yhteydessä vähäistä. Yleensä niitä tulee luunkäsittelyn yhteydessä. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

Lopputulos

Voimakkaampi turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta puolentoista vuoden kuluttua. Nenänmuodon korjausleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.


Peniksen pidennysleikkaus

Peniksen pidennysleikkaus ovh. 3500€

Yleistä

Monet miehet ovat valmiita tekemään aivan mitä vain saadakseen edes hiukan lisää mittaa penikseensä. Tästä ovat todisteena kymmenet eri menetelmät, mitä miehet ovat käyttäneet ja käyttävät yhä peniksensä kasvattamiseksi. Jo 200-luvulla kirjoitetussa Kama Sutrassa on menetelmiä peniksen koon kasvattamiseksi. Kuinka paljon niitä on aikoinaan käytetty, sitä emme tiedä, mutta kovinkaan miellyttäviä keinoja ne eivät ainakaan ole olleet. Peniksen pituuden kasvattaminen on nykyisin siis aivan mahdollista leikkauksella. Peniksestä iso osa todellakin sijaitsee vatsanpeitteiden alla. Penis kiinnittyy kuitenkin tiukasti häpyluuhun, eikä ole vedettävissä siitä ulospäin. Penistä tukevia nivelsiteitä ei voi venyttää apuvälineitä käyttäen. Niitä voi ainoastaan katkaista leikkauksella. Lääkärit ovat olleet siinä suhteessa yksimielisiä. Leikkauksia suorittavien kirurgien määrä on jatkuvasti kasvamassa, mikä on selvä osoitus siitä, että miehet ovat hyvinkin kiinnostuneita moisesta mahdollisuudesta. Jo vuonna 1992 suoritetuissa haastatteluissa 33% miehistä olivat valmiita menemään penisleikkaukseen, mikäli se on kivuton, yksinkertainen ja halpa. Tohtori Long Daochou kuuluu penisleikkausten pioneereihin. Hän kehitti nykyisin käytetyn kirurgisen menetelmän peniksen pidentämiseksi. Leikkaustapa onkin hyvin suosittu ja sitä käytetään nykyisin ympäri maailmaa.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle Penispidennysleikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.
Leikkauspäivänä keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa penispidennysleikkaus toimenpiteestä. Leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan alavatsaan joko suoraan tai "Y" -muotoisena, riippuen leikkaustekniikasta. Sen jälkeen avataan häpyluun ja peniksen välillä sijaitsevan jänne (ligament). Tämän avulla penis saadaan laskeutumaan alemmaksi. Peniksen ulkoinen pituus kasvaa noin 2 - 7 cm. (Useimpien maiden keskimääräinen arvo on n. 4cm.). Sen jälkeen täytetään avatun jänteen väli omalla rasvakudoksella liitteiden välttämiseksi. Haava ommellaan kerroksittain.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailunalaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 2 - 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon jälkeen. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Rankkoja harrastuksia kuten aerobic, juoksu, painon-nosto, uinti ja tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen samoin saunomista. On viisasta välttää seksiä niin kauan kunnes tikit on poistettu.

  Haavanhoito
   Pidä haava kuivana ainakin 5 vrk. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleet poistetaan penispidennysleikkauksessa 10 vuorokauden kuluttua. Tupakan poltto haittaa merkittävästi haavan parantumista

  Arvenhoito
   Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariini valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi. Leikkauksen jälkeen kehittyy noin 3 cm arpi joka jää häpykarvoituksen sisään

  Turvotus
   Turvotus tulee leikkaus alueelle ja sukuelimiin leikkauksen jälkeen aina. Turvotus poistuu muutamassa viikossa

  Verenpurkauma
   Verenpurkauma (mustelma) on penispidennysleikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Penispidennysleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

  Tulehdus
   Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen penispidennysleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot

  Suorituskyky
   Penispidennysleikkaus ei aiheuta miehille impotenssia. Leikkauksen jälkeen voi esiintyä lievää erektiokulman vähentymistä

Jälkihoito

Jokainen asiakas vaikuttaa tulokseen aktiivisella jälkihoidolla. Haavan parantuessa ja tikkien poiston jälkeen on aloitettava itsehoito. Itsehoito-ohjeet saat leikkauksen jälkeen tikkien poiston yhteydessä lääkäriltä.


Lopputulos

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Kuitenkin lopullinen tulos on nähtävissä vasta 3 - 12 kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Penispidennysleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu tulos. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle. Olemme huomanneet että nykymiehet ovat hyvin valistuneita ja hyvin tietoisia penispidennysleikkauksesta. Suurin osa miehistä haluaa tilata leikkauksen netin välityksellä. Teillä on nyt siihen mahdollisuus

Peniksen paksunnosleikkaus

Peniksen paksunnos ovh. 2850€

Yleistä

Peniksen koolla näyttää selvästi olevan merkitystä miehen itsetunnolle. Peniksen koko ei kuitenkaan vaikuta aikaansaadun ja koetun seksuaalisen nautinnon määrään suoranaisesti. Mikäli mies kokee arkuutta oman peniksensä koon suhteen, saattaa tämä heijastua myös yhdynnässä, jolloin siitä tulee liian suorituspainotteinen ja molempien osapuolten nautinto kärsii. Mies voi kuitenkin olla erinomainen rakastaja peniksen koosta riippumatta. Mitä suurempi ja mahtavampi penis, sitä voimakkaammaksi mies saattaa itsensä tuntea.

Peniksen ympärysmitan kasvattamiseksi kehitettiin leikkausmenetelmä jo -90 luvun alussa. Tässä operaatiossa käytetään asiakkaan omaa rasvakudosta ja sillä voidaan peniksen ympärysmittaa kasvattaa noin 3 cm. Yleensä potilaalle tehdään molemmat toimenpiteet, niin pidennys, kuin paksunnosleikkaus. Kuitenkaan emme suosittele leikkausta yhtä aikaa voimakkaan turvotuksen vuoksi, leikkauksille suosittelemme noin kolmen kuukauden väliaikaa. Yleistä on että siirretystä rasvakudoksesta noin 40 % imeytyy takaisin kehoon muutaman vuoden sisällä. Operaatio voidaan suorittaa useita kertoja.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle Peniksen paksunnusleikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika. Leikkauspäivänä keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa peniksen paksunnosleikkaus-toimenpiteestä. Leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen suoritetaan rasvan otto imemällä vatsanpeitteiden alueelta kanyylilla noin ½ cm kokoisen haavan kautta. Peniksen ihon tehdään muutama ½ cm viilto näkymättömille alueille. Oma rasvakudos pestään ja ruiskutetaan iho viiltojen kautta tasaisesti ympäri peniksen vartta. Peniksen varren ympärysmitta siis kasvaa, mutta peniksen pään koko pysyy muuttumattomana koska terska alueelle ei rasvaa pystytä ruiskuttamaan. Leikkauksen aikana rasvaa siirretään eniten peniksen juureen vähennetään määrää peniksen päätä lähestyttäessä. Haavoille asetetaan yksi tikki.

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 2 - 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon jälkeen. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Rankkoja harrastuksia kuten aerobic, juoksu, painon-nosto, uinti ja tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen samoin saunomista. On ehdottomasti vältettävä seksiä viiden viikon ajan leikkauksen jälkeen, että rasvakudos kiinnittyy peniksen varteen ja ei lähde liukumaan terskaan päin eikä kehity paakkuuntumia.

  Haavanhoito
   Pidä haava kuivana ainakin 5 vrk ja ompeleet poistetaan 7 vrk kuluttua. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa tai pahaa hajua. Tupakan poltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

  Riskit ja komplikaatiot

  Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Peniksen paksunnosleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Tulehdus
    Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen peniksen paksunnosleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektion" riski on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkaus yksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

   Suorituskyky
    Peniksen paksunnosleikkaus ei aiheuta miehille impotenssia.

  Lopputulos

  Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Kuitenkin lopullinen tulos on nähtävissä vasta 1 kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Peniksen paksunnosleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu tulos. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle. Olemme huomanneet että nykymiehet ovat hyvin valistuneita ja hyvin tietoisia penispaksunnosleikkauksesta. Suurin osa miehistä haluaa tilata leikkauksen netin välityksellä. Teillä on nyt siihen mahdollisuus.

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus ovh. 2360€

Yleistä

Yleisesti ympärileikkauksen hoidonindikaationa on ahdas esinahka (fimoosi), josta seuraa usein toistuvia terskan ihon tulehdusta (balaniittia), samoin esinahan sisälehden tulehdusta (balanopostiitti). Hoidonaiheena voi olla myös kireä esinahka joka on jäänyt terskan taakse ja ei tule hyvin terskan päälle (parafimoosi) ns. "espanjalainen kaulus". Hoidon aiheena voi olla myös hygieeniset ja kosmeettiset syyt.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle ympärileikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveydentilaasi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.Leikkauspäivänä keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa ympärileikkaus toimenpiteestä. Leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa.

Leikkaus

Paikallispuudutuksen jälkeen preparoidaan auki esinahka, ylimääräinen osa esinahasta poistetaan ja haava ommellaan yleensä itsesulavilla tikeillä.

Leikkauksen jälkeen

Koska leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa voi kotiutua jo samana päivänä.

  Haavanhoito
   Pidä haava kuivana muutaman päivän, sen jälkeen voit haavan suihkuttaa ja kuivata. Tikkien poisto ei ole tarpeellinen, mikäli on itse sulavat tikit. Kontrolli noin viikon kuluttua klinikan lääkärin luona.

  Riskit ja komplikaatiot

  Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Ympärileikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

   Turvotus
    Turvotus tulee leikkaus alueelle ja sukuelimiin leikkauksen jälkeen aina. Turvotus poistuu muutamassa viikossa.
   Verenpurkauma
    Verenpurkauma (mustelma) on ympärileikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään.
   Tulehdus
    Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen ympärileikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi. Yksityisklinikat, jotka on rakennettu kauneuskirurgiaa varten ja joissa ei hoideta sairauksia, ns. "sairaalainfektioriski" on lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.
   Suorituskyky
    Ympärileikkaus ei aiheuta miehille impotenssia.


  Lopputulos

  Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Kuitenkin lopullinen tulos on nähtävissä 3-4 viikon kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa.

Kiveskohju

Yleistä kiveskohjuleikkauksesta

Kiveskohju eli varikoseele on siemennuorapunoksen laskimoiden suonikohjusairaus. Kiveskohjupotilailla kiveslaskimon läpät puuttuvat tai eivät pysty estämään takaisinvirtausta. Seurauksena on laskimolaajentumia eli suonikohjuja. On yleensä vasemmalla puolella. Laajentuneet laskimot ovat nähtävissä matokimppuna kivespussin tyvessä potilaan seisoessa. Laajentunut laskimot häviävät makuuasennossa. Etenkin nuorilla miehillä varikoseele aiheuttaa painon ja kivun tunnetta kivespussissa. Isokokoiset kohjut voivat aiheuttaa kiveksen atroofian eli surkastumisen. Keski-ikäisellä tai iäkkäämmällä nopeasti kehittyvä vasemmanpuolinen varikoseele voi merkitä munuaislaskimon tukosta (kasvainta). Oikeapuolinen varikoseele voi merkitä alaonttolaskimon tukosta.

Kiveskohju löydetään usein sattumalta. Oireina voi olla kipua ja turvotusta kivespussissa. Kivespussin lämpötila on tavallista korkeampi ja siittiöiden tuotanto voi olla häiriintynyt.

Lapsilla ja nuorilla kiveskohju ei välttämättä vaadi hoitoa, jos se ei aiheuta oireita. Aikuisiällä kiveskohju voi olla lapsettomuuden syy.

Hoitona on leikkaus jossa suoritetaan kiveslaskimon ligeeraus ( sidonta ), seurauksena kohjut häviävät.

Vesikives

Yleistä vesikivesleikkauksesta

Vesikives on nesteen täyttämä rakkula kiveksen ympärillä. Rakkulasta johtaa useimmiten siemenjohdinta seuraten hyvin ohut käytävä vatsaonteloon. Tämä käytävä päästää ajoittain nestettä lävitseen rakkulasta pois. Sen vuoksi vesityrän koko saattaa vaihdella. Vesityrä voi pieniltä lapsilta kuivua pois itsestään, mutta yli 4 vuoden iässä se on epätodennäköistä. Tällöin tila voidaan hoitaa leikkauksella.

Vesikives eli hydrocele tarkoittaa kivespussin sisälle, kiveksen ja tuppikalvon väliin kertynyttä nestettä. Nestekertymän syytä ei voida aina osoittaa. Joskus kyseessä on vamman jälkitila, kiveksen kiertymä, tulehdus tai kasvain.

Vesikiveksen oireina voi olla ainoastaan suurentunut kivespussi. Tautiin voi liittyä myös kipua ja painontunnetta. Vesikiveksen diagnosointi perustuu tunnusteluun ja valolla tapahtuvaan läpivalaisuun.

Epäselvissä tapauksissa kivespussin kaikututkimus ennen toimenpidettä on aiheellinen. Hoitona käytetään leikkausta.


Toimenpiteen kulku

Leikkaus suoritetaan spinaalipuudutuksessa (selkäpuudutus) tai nukutuksessa ja vaatii lyhyen jälkiseurannan toimenpiteen jälkeen. Leikkauksessa on tärkeintä katkaista ohut käytävä mahdollisimman korkealta, aivan vatsaontelon rajalta ja sulkea se. Tämä estää tilan uusiutumisen. Leikkauksessa poistetaan myös ylimääräinen nestepussi sisältöineen. Leikkaushaavan sulku tapahtuu usein itse sulavin ompelein.


Jälkihoito

Haavalla olevat siteet saa poistaa leikkauksen jälkeisenä päivänä ja haava saa jäädä siteettömäksi, ellei ole vuotoa. Haavalla olevat sulavat ompeleet irtoavat noin viikon kuluessa. Suihkussa käynti on sallittua vuorokauden kuluttua, mutta saunominen, uiminen ja kylpeminen vasta 2 viikon kuluttua leikkauksesta. Leikkauksen jälkeen esiintyy arkuutta, turvotusta ja verenpurkaumaa kivespussissa. Kiveksiä tukevat / kohottavat napakat alushousut ovat suositeltavia. Liikkukaa mahdollisimman rauhallisesti 2 viikon ajan. Välttäkää raskaampaa ponnistelua ja nostamista, samoin pyörällä ajoa ja urheiluliikuntaa noin 1 kk ajan. Ottakaa yhteyttä omaan lääkäriin mikäli leikkauksen jälkeen on: merkittävää verenvuotoa haavasta, haava-alueella lisääntyvää kipua, turvotusta, punoitusta tai kuumotusta, märkäistä vuotoa haavasta, kuumetta edellä mainittuihin oireisiin liittyen.

HIUSSIIRTEET


Hiusten ja karvojen siirto

Hiussiirteet alk. €

Yleistä

Kaljuuntuminen tai karvattomuus muilla kehon alueilla voi haitata jokapäivästä elämää, jolloin haittaa voi jo nimittää ongelmaksi. Ratkaisu löytyy hiussiirroista ja esimerkiksi kulmille ja parralle käytetyistä karvansiirroista. Kaljuuntuminen on perintötekijöiden ja hormonaalisten ominaisuuksien yhteissumma. Kaljuuntumiseen on olemassa myös lääkehoitoja, mutta ne yleensä vain hidastavat prosessia. Hiussiirteillä apu on lopullinen, sillä siirteet otetaan pään alueilta, joiden hiukset ovat kaljuuntumiselle resistenttejä. Kaljuuntuminen, sen laajuus ja nopeus ovat myös aina yksilöllisiä ja vaikeasti ennustettavissa.

The Look Clinicin hiussirreklinikalla hiustensiirroista suuri osa toteutetaan FUE- tekniikalla, jossa siirteet irroitetaan luovutusalueelta yksitellen, jolloin alueelle jää pienen pieniä arpia, joista ei ole haittaa. Tapauskohtaisesti käytämme myös FUT-tekniikkaa, jossa siirre irroitetaan ohuena nauhana siirteen luovutusalueelta. Tällöin nauhan irroitus toteutetaan siten, että jäävä arpi haittaa mahdollisimman vähän hiuspohjaa ja näin hiusten taipumista.

Toimenpide

Hiustensiirto toimenpiteenä pään alueelle kestää toimenpiteen laajuudesta riippuen 3-10 tuntia. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa.Yleisesti siirrettävä hiusmateriaali otetaan kaljuuntumisresistentiltä alueelta takaraivossa, jolloin potilas voi maata vatsallaan. Itse istutus tapahtuu mukavassa puoli-istuvassa asennossa. Halutessaan potilas voi valita hoidon ajaksi esimerkiksi kirjan luettavakseen. Jokainen hiussiirre istutetaan yksitellen päänahkaan, joten määrä voi vaihdella ykslöidysti tarpeen mukaan. Siirteet vaipuvat ensin lepotilaan, jonka jälkeen hiustenkasvu aktivoituu ja lopullinen tulos on nähtävissä noin 9-12 kuukauden kuluttua hiussiirreoperaatiosta. Hiuksia voidaan tämän jälkeen käsitellä aivan kuin luonnostaankin kasvaneita hiuksia.

Toimenpiteen jälkeen

Me haluamme, että hiussiirteesi onnistuu parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tämän takia vaikka toimenpiteellisesti seuranta ei ole välttämätöntä, suosittelemme, että olet asiantuntevan henkilökuntamme seurannassa yön yli, jolloin sinua voidaan myös opastaa ensimmäisen pesun kanssa. Osalle potilaista sirreoperaatio aiheuttaa jonkin verran turvotusta riippuen toimenpidealueesta mutta se tasoittuu yleensä muutamassa vuorokaudessa – laajemmissa operaatioissa kymmenen päivän sisällä - ja itse toimenpidealueen punoitus 1-2 viikon aikana.

SILMÄLEIKKAUKSET

Kaihileikkaukset

Tiedustele kaihileikkauksen hintaa The Look Cliniclta

Yleistä

Harmaakaihi on silmän normaalisti kirkkaan linssin sameneminen ja sen läpinäkyvyyden menettäminen. Vanha kansantarina silmää peittävästä kalvosta ei pidä paikkansa. Kohtalainen tai orastava linssin sameutuminen ei ole toisille näkyvissä. Kun silmälinssi on kokonaan sameutunut, on normaalisti mustana näkyvä mustuainen harmaa. Potilas kokee ennen kaikkea näöntarkkuuden heikkenemistä, näkökyky on usein huonompi varsinkin kirkkaassa auringonvalossa. Useissa tapauksissa pystyy kaihia poteva ja vuosia lukulaseja käyttänyt henkilö lukemaan ilman silmälaseja, koska kaihi muuttaa silmän taittovoimaa likinäköisempään suuntaan. Kaihin edetessä näkee potilas lopuksi ainoastaan valoa. Kaihi ei ole valitettavasti hoidettavissa lääkityksellä – sen ainoa hoito on leikkaus.

Ennen leikkausta

Nykyään ei suositella odottaa, kunnes näkökyky häviää. Oikea aika leikkaukseen on silloin, kun näkökyvyn heikkeneminen alkaa häiritä elämääsi – ulkona liikkumista, autolla ajamista, lukemista, työtä, yms. Kun olet tyytyväinen näköösi, ei ole mitään syytää tulla leikkaukseen – ota kuitenkin huomioon, että näkö muuttuu ajan mittaan sameammaksi. Ota huomioon myös leikkausjonot. Jos näkökykysi on 40 ikävuoden jälkeen heikentynyt, kannatta joka tapauksessa tulla konsultaatioon, jotta pystyisimme löytämään ongelmallesi ratkaisun.

Leikkaus

Leikaus suoritetaan korkealuokkaisessa silmiin erikoistuneessa yhteistyösairaalassamme. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, joten elimistöä rasittavalta nukutukselta vältytään. Kaihileikkaus suoritetaan nykyaikaisella pienen viillon (fakoemulsifikaation) menetelmällä. Laserin käyttöä linssinvaihtoleikkauksissa ei pidetä tarkoituksenmukaisena. Kaihileikkauksessa sameutunut mykiö poistetaan ultraääniteknologiaa käyttäen hyvin pienen leikkaushaavan kautta. Viilto tehdään tavallisesti silmän ulkonurkasta. Saman viillon kautta laitetaan silmään uusi linssi. Keinolinssi kiinnitetään mykiön takaseinämään (linssipussiiin), joka pitää sitä paikallaan – linssiin ei vaikuta fyysinen työ tai kumartuminen. Ratkaisu on sopiva urheilijoille. Leikkaushaava on itsesulkeutuva, ompelua ei yleensä tarvita.

Leikkauksen jälkeen

Voiko kaihi uusiutua on yleisin kysymys, joka esiintyy kaihileikkaukseen tulevalla. Vastauksemme on ei voi. Keinolinssi on erittäin kestävää materiaalia. Se pysyy silmässä muuttumattomana monta kymmentä vuotta. Leikkauksen aikana linssi kiinnitetään potilaan linssipussiin, joka voi sameutua muutaman vuoden kuluttua leikkauksen jälkeen, joskus harvoin myös aikaisemmin. Sitä hoidetaan YAG-laser kapsulotomialla. YAG-laser kapsulotomialle rekisteröi lääkärimme vastaanotolle. Kapsulotomian jälkeen linssipussin sameutuminen ei toistu.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Käytämme ainoastaan paikallispuudutusta, joka ei vaikuta elimistön yleiskuntoon. Leikkausta edeltävä hermostuneisuus voi häiritä. Jos otat verenpaine- tai sydänlääkkeitä, kannattaa näita ottaa asianmukaisesti myös ennen leikkausta. Jos yleinen terveydentilanteesi on kehno – vilustuminen, korkea verenpaine, korkea verensokeri, yms. – kannattaa se parantaa ennen leikkausta. Useimmat vanhemmilla ihmisillä esiintyvät pitkäaikaissairaudet ja korkea ikä eivät ole leikkauksen esteenä. Nykyaikaisen leikkausmenetelmän ansiosta ovat vaaralliset komplikaatiot erittäin harvassa (1 – 2 tapausta 10 000 leikkausta kohden), mutta mahdollisuus on olemassa. Leikkauksen aikana voi tapahtua silmän sisäinen verenvuoto, leikkauksen jälkeen voi esiintyä tulehdusta ja silmänpaineen vaihtelua.


Linssileikkaukset

Tiedustele linssileikkauksen hintaa The Look Clinicilta

Yleistä

Linssileikkaukset ovat nykyään kaiken kauaskantoisin hoitomenetelmä silmäkirurgiassa. Linssileikkaus silmälasien käyttötarpeen poistamiseen on teknisesti samanlainen kuin kaihileikkaus. Ero on käytettävissä linsseissä. Linssileikkauksessa laitetaan silmään moniteholinssi, joka mahdollistaa sekä kauas että lähelle näkemisen ilman silmälaseja. Linssileikkaus sopii yli 45-vuotiaille henkilöille, jotka käyttävät tai tarvitsevat silmälaseja tai piilolinssejä. Linssileikkaus korjaa sekä kauko- että likitaittoisuuden. Ennen leikkausta on käytävä lääkärin konsultaatiossa ja tutkimuksissa. Järkevä on leikata molemmat silmät yhtaikaa. Linssit tilataan maailman parhailta valmistajilta sinun silmiesi yksilöllisten parametrien mukaisesti.

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle hörökorvien korjausleikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauspäivänä keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa hörökorvaleikkauksesta ja sinulle piirretään "leikkaus-kartta" leikkausalueelle. Leikkaus suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa, mikäli toimenpide suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

Leikkauksen jälkeen

Erittäin suuri osa asiakkaista ovat tyytyväisiä linssileikkauksen tuloksiin: jopa 94%. Linssileikkauksen läpikäyneistä 80 – 90% selviää kokonaan ilman silmälaseja. Loput 10 – 20% asiakkaista tarvitsevat yleensä parannusta vain tietyn erityisen toiminnan suorittamiseksi. Keskimäärin 5 prosentille asiakkaista joudutaan halutun tuloksen saavuttamiseksi tekemään uusi leikkaus. Tutkimukset osoittavat, että 94% asiakkaista langettaisi uudestaan linssileikkausta puoltavan päätöksen.

TÄYTEAINEET

Evantihia
Evanthian korkealuokkaiset hyaluronihappotäyteaineet soveltuvat vartalon kaikkiin täyteainehoitoihin. Korkea viskositeetti ja ainutlaatuinen molekyylirakenne takaavat pitkäkestoisen ja viimeistellyn lopputuloksen.
Pluryal
Pluryal hoidot ovh. 290-390€ Pluryal Pluryal tuoteperhe koostuu kolmesta uuden sukupolven injektoitavasta hyaluronihappotäyteaineesta. Korkeaviskositeettiset Pluryal Classic-, Plyryal
Juvéderm ja Teosyal täyteaineet

Juvéderm täyteainehoidot alk. 350€

Juvéderm®

Juvéderm® on kasvojen hoitoon tarkoitettu täyteainesarja, jonka tuotteet sisältävät hyaluronihappoa. Geelin sisältämä hyaluronihappo säilyttää ihon kosteustasapainon. Geeli täyttää juonteita ja antaa iholle luonnollista kimmoisuutta. Toimenpiteen jälkeen voit elää normaalisti ja lopputulos voi tuotteesta riippuen kestää jopa kaksi vuotta.

Teosyal täyteainehoidot alk. 350€

Teosyal

Teosyal on 100% hyaluronihappoa sisältävä tuotesarja, joka ei sisällä allergisoivia tai eläinperäisiä ainesosia. Iän myötä hyaluronihapon määrä ihossa vähenee ja tämän seurauksena iho veltostuu ja syntyy ryppyjä. Teosyal hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille, sekä se toimii myös erittäin tehokkaana ennaltaehkäisynä syntyville juonteille ja rypyille. Hoidon tulokset ovat heti nähtävissä.

Teosyalin tuotesarjan PureSense tuotteet sisältävät puudutteen, jolloin toimenpide on mahdollisimman miellyttävä. Tutkimuksen mukaan 9 potilasta 10:stä on sitä mieltä, että lidokaiinia sisältävä tuote ei satu niin paljon kuin tuote, jossa ei ole mukana lidokaiinia.

Saypha-täyteaineet
Saypha hoidot ovh. 290-390€ Saypha - ihanan ihon salaisuus! Saypha on täysin uudenlainen korkealuokkainen kasvojen kauneuskäsittelyihin tarkoitettu

MUUT HOIDOT

Platelet Rich Plasma

PRP-hoidot alk. 350€

PRP PLATELET RICH PLASMA

Hallitse ikääntymisprosessia!

Platelet Rich Plasma on esteettinen hoitomuoto, jonka tärkein tehtävä on hallita ikääntymisprosessia. Verihiutaleet ovat hyvin pieniä, mutta silti voimakkaita. Verihiutalerikas plasma on ihmisen verenverihiutaleiden ja trombosyyttien tiiviste pienessä määrässä plasmaa. Tätä plasmaa saadaan potilaan omasta verestä ja siihen ei käytetä mitään ulkopuolista ainesosaa.

PRP -fraktio on rikastettu verihiutaleilla, kantasoluilla ja kasvutekijöillä. Hoidossa tätä omasta verestä sentrifukoitua plasmaa ruiskutetaan/ injisoidaan kasvojen, kaulan ja dekolteen alueelle. Paranemisprosessissa iho alkaa tuottamaan kollageenia ja näin ihon kollageenituotanto lisääntyy. Kollageenintuotannon lisääntyminen vetää kasvutekijöitä puoleensa ja kasvutekijät uudistavat kudosta. Hoidon tulokset ovat nähtävissä jo kolmen viikon kuluttua. Iho kiinteytyy, kirkastuu ja sen väri paranee.

Hoito korjaa jopa arpia, aknea ja sitä voidaan käyttää hiuspohjan ongelmiin. Hoitomuoto on ollut käytössä laajalti ortopediassa, hammashoidossa, palovammojen sekä haavojen hoidossa. PRP-hoito on sarjahoitona pitkäkestoinen hoitomenetelmä ja näkyviä tuloksia saavutetaan jo ensimmäisen hoidon jälkeen. PRP-hoidon ei ole todettu aiheuttavan allergiaa.

Kemialliset kuorinnat

Kemialliset kuorinnat ovh. 85 - 250€

Salic-salisyylikuorinta

Salisyylihappo pehmentää keratiinia eli proteiinia, joka on osa ihon rakennetta. Tämä helpottaa kuivan ihon kuorimista. Akneihon hoidossa hapolla voidaan puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia, koska salisyylihappo liukenee ihon omaan rasvaan. Siten se auttaa myös mustapäiden torjunnassa. Salisyylikuorintaa voidaan käyttää myös herkän ja punoitukseen taipuvan ihon pinnan uudistamiseen.

TCA-hoidot

TCA eli trikloorietyylihappoa on käytetty hyvin tuloksin ihon keskisyvässä ja syvässä kuorinnassa. Toimenpiteen voivat suorittaa ainoastaan terveydenhoidon ammattilaiset. Kemiallinen kuorinta on ollut käytössä ihotaudeissa ja esteettisessä lääketieteessä jo kymmeniä vuosia. Hoidot ovat turvallisia ja tulokset erittäin hyviä. Ihon kuorintoja voi luokitella muutamaan ryhmiin; kevyt kuorinta, keskisyvä- ja syväkuorinta. Kevyt kuorinta eli pintakuorinta kuuluu kosmetologin tehtäviin ja usein toistuvilla niin sanotuilla “lounastauko”-kuorinnoilla saavutetaan pikkuhiljaa toivottu tulos. Kosmetologit käyttävät siihen mietoja happoja, jotka usein ovat peräisin hedelmistä. TCA eli trikloorietyylihappo on käytetty hyvin tuloksin ihon keskisyvässä ja syvässä kuorinnassa. Hoidon voivat tehdä ainoastaan terveydenhoidon ammattilaiset.

TCA-kuorinnalla voidaan hoitaa
 • ihon pintarypyt ryppyjä, juonteita ja ihon valovaurioita
 • ihon värimuutokset -ihon pigmenttihäiriöt
 • aknen arvet, vesirokko- ja muut arvet
 • tatuoinnin poisto

TCA-kuorinnan syvyys säädellään ihon tyypin ja hoidettavan vaivaan mukaan keskisyvästä syvään kuorintaan. TCA-kuorinnan jälkeen toipuminen kestää muutamasta päivästä 10 vuorokauteen riippuen kuorinnan syvyydestä. Hoidon jälkeen on käytettävä UV-suojana totaali-blokkia vähintään 4-6 viikon ajan herkän ja punoitukseen taipuvan ihon pinnan uudistamiseen.

Ennen hoitoa

Ennen hoitotoimenpidettä, hoidon tekijä kartoittaa hoidettavan ihotyypin, sekä kartoittaa mahdolliset (myös piilevät) ihosairaudet.

Toimenpide

Toimenpide aloitetaan ihon epäpuhtauksien ja pintarasvojen poistolla. Mikäli asiakas omaa herkän tuntoaistin, voidaan asiakkaalla käyttää EMLA puudutevoidetta, joka poistetaan ennen TCA-kuorinnan laittoa. Mahdollisen puudutevoiteen poiston jälkeen, hoidettavalle ihoalueelle levitetään vaikuttava TCA-kuorinta-aine. TCA:n vaikutettua, kuorinta-aine poistetaan hoidetulta ihoalueelta ja alueelle suoritetaan hapon neurtralointi, jolloin kuorinnan vaikutus pysäytetään. Neutraloinnin jälkeen hoidetulle alueelle laitetaan hoitava ja elvyttävä suojanaamio.

Hoidon jälkeen

Iho muuttuu punoittavaksi ja ihon pintaan kehittyy TCA-aineen aiheuttama kuiva ja kiiltävä kerros (ihan kun lapinäkyvä teippi olisi ihon päällä). Iho alkaa kuoriutua pois alkaen silmien ja nenän ympäriltä ohimon ja korvien päin. Kuoriutuva ihoa ei saa itse repiä pois. Ihon kuoriutuminen kasvojen TCA-hoidossa TCA-hoidon syyvydestä riippuen voi kestää 3-10 vuorokauta. Kuoriutuneen ihon alta näkee tasaisen värinen ja selvästi tasaisempi uudistunut iho. Iho kuoriutumisen jälkeen voi olla vielä punoittava muutaman viikon ajan ja tarvittaessa käytetään lääkärin määräämiä hoitovoiteita tilan rauhoittamiseksi.

Mesolangat

Mesolangat alk. 25€/kpl

Mesolangat – ilman veistä tehtävä kasvojen kohotus

Mesolangat asetetaan paikoilleen injektiomenetelmällä, ne ovat biohajoavaa materiaalia. Tulos on toimenpiteen jälkeen heti nähtävissäja säilyy jopa kaksi vuotta. Mesolangat kiinteyttävät ja kohottavat ihoa. Hoidossa iho säilyttää heleytensä ja elastisuutensa eikä paksuunnu. Mesolagat saavat kehon lisäämään kollageenin tuotantoa ja kasvatavat fibroblastien määrää. Verenkierto hoidettavalla aluella paranee ja sitä kautta kudoksen hapen ja ravinteiden saanti kasvaa. Tämä pitää ihon hyvinvoivana. Menetelmällä voidaan tehdä koko kaulan alueen tai kasvojen alueen kohotus. Tiivistää jonkin muun alueen ihoa, esimerkiksi käsivarsista tai vatsasta. Mesolangat sopivat myös rintojen tai takapuolen kiinteyttämiseen ja kohottamiseen.

Mesolankojen vaikutus kasvoille

 • Kollageenin muodustumisen stimulointi ihossa (aktiivisin aika ensimmäiset 2-3 kuukautta)
 • Kasvojen keski- ja alosan piirteiden paraneminen
 • Lymfan luonnollisen liikkumisen paluu
 • Miimisten juonteiden rentoutuminen
 • Ryppyjen silottuminen ja täyttyminen. Ero fillerista on se, että mesolangat eivät aiheuta kasvojen piirteiden suurenemista
 • Kulmakarvojen ja ylaluomien kohotus
 • Ihon värin muutos ja pigmentiläiskien normalisointi
 • Vajaan tilan täyttäminen ja luonnollisten muotojen palauttaminen tarpeen mukaan käyttäen erikoistekniikkaa

Mesolankojen vaikutus vartalolle

 • Kollageenin muodustumisen stimulointi ja ihon nuorentuminen
 • Lymfan luonollisen liikkumisen paluu
 • Rasvoja hajottava vaikutus
 • Selluliitia hajottava vaikutus
 • Kiinteyttävä vaikutus
 • Ongelma-alueiden ja ihon värin paraneminen

Mesolankojen edut

Ihon laatu ja kiinteys paranevat kaikilla potilailla. Ikääntymistä ehkäisevä toimenpide, sopii eritysisesti ohutihoisille ja pieniryppyisille potilaille. Mesolankojen käytön optimaalinen ikä on noin 40 vuotta, kasvojen alueella käytettynä. Soveltuu kaikille ikäluokille, mikäli käytetään yhdessä combo- ja multilankoja. Vartalonhoidossa sopii lähes kaikkiin ongelmiin.

Käyttö

 • Nasolabiaalijuonteet
 • Suu ja silmänympärysjuonteet
 • Poskien ja leuka-aulueen kohotus
 • Otsan juonteiden siloitus
 • Kasvojen ovaalin kohotus
 • Kaula ja dekolteealueen muutokset
 • Käsien-, lantion-, pakaroiden- ja vatsan muutokset

Mitä kudoksissa tapahtuu?

Langat hajoavat itsestänä 6-8 kuukauden kuluttua,minkäänlaisia komplikaatioita ei ole todettu. Tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, mutta paras tulos on nähtävissä n. 2-6 kuukauden kuluttua hoidosta.

Hoito-ohjeet

 • Ei saa käyttää alkoholia toimenpidepäivänä, eikä 3 päivää sen jälkeen
 • Ei saa tupakoida 2-3 päivää toimeenpiteen jälkeen
 • Ei saa saunoa tai käydä uimassa 3-4 päivää toimeenpiteen jälkeen
 • Ei saa muutamaan päivään harrastaa fyysisesti rasittavia toimintoja
 • 2 viikon aikana ei suositella tulehduslääkkeitä
 • Tarvittaessä voi käyttää kylmäpusseja 3 kertaa päivässä (20 minuutia )
 • Voi esintyä kipua, mikä häviää muutamassa päivässä
 • Voi käydä suihkussa, mutta ei saa hieroa voimakksasti käsitteltyä aluetta.
Mesolankoja voi yhdistää muihin toimenpiteisiin Tulos on paljon nopeampi ja pysyvämpi yhdessä nuorentavien aineiden (autoplasma, AM laastari) kanssa.

Mesolankojen kanssa samaan aikaan tehtävien toimenpiteiden rajoituskia:

 • laserhoitoja ei ole hyvä tehdä yhtä kuukautta ennen tai 1,5 kuukautta mesolankojen jälkeen
 • fillerit – 1,5 – 2 kuukautta lankojen jälkeen
 • lifting – 1 kuukausi lankojen jälkeen
 • hieronta – 1 kuukausi lankojen jälkeen
 • mesoterapia, kemiallinen kuorinta – 2-3 kuukautta lankojen jälkeen

Mesolankoja ei suositella

 • Jos asiakkaalla on taipumus arpikudokseen
 • Jos asiakkaalla on joku tulehdus tai infektio
 • Jos iholla on kasvaimia
 • Jos asiakkaalla on sokeritauti, sydänsairaus tai jos asiakas on raskaana tai imettää
Ilmejuonteiden hoito

Botuliinitoksiinihoidot alk. 250€

Botuliinitoksiinihoidot (Botox)

Botuliinitoksiinia on käytetty jo kymmeniä vuosia erilaisten sairauksien ja ongelmien hoitoon. Hoidon teho perustuu sen lihaksen toimintaa lamaannuttavaan vaikutukseen, jolloin esimerkiksi kireä lihas rentoutuu tai juonne oikenee.

Suomessa hoitoa on käytetty 1990-luvun alusta alkaen, ja käyttö on viime aikoina yleistynyt myös esteettisissä hoidoissa, esimerkiksi juonteiden siloittamisessa ja liikahikoilun hoidossa. Botuliinitoksiini vaikuttaa hermon ja lihaksen liitoskohdissa sekä autonomisten hermojen päätteissä aiheuttaen niiden toiminnan heikkenemistä. Ongelmakohdassa lihaksen toiminnan heikkeneminen tuottaa toivotun tuloksen. Lihakseen injektoitavan botuliinin vaikutus on ohimenevää. Tarvittaessa hoito voidaan uusia. Kasvojen pienet lihakset aiheuttavat uurteenomaisia juonteita esimerkiksi otsalle sekä silmien ja suun ympärille. Hoito on osoittautunut tehokkaaksi ja vaarattomaksi tavaksi korjata ihon ilmejuonteita.

Hoidon vaikutus perustuu siihen, että se lamaannuttaa hermoja, jotka vaikuttavat kasvojen ryppyjä aiheuttaviin lihaksiin. Lihaksia lamaannuttava tulos näkyy noin kolmen-viiden vuorokauden kuluttua pistoksesta ja tulos säilyy maksimissaan kaksi vuotta. Pysyvyys on kuitenkin aina hyvin yksilöllistä. Hoito voidaan tarvittaessa uusia noin puolen vuoden välein. Hoidon myötä potilas ei pysty enää rypistämään otsaansa ja silmäkulmiaan, eli näillä alueilla olevat juonteet häviävät. Kaikilla hoidetuilla potilailla ryppyisyys on vähentynyt huomattavasti.

Aine viedään ampullista injektioneulan avulla suoraan haluttuun lihakseen. Pienen neulan ansiosta pistosta ei juurikaan tunne, eikä siitä jää suurta jälkeä. Hoito on lähes kivuton ja yleisesti hyvin siedetty, mutta asiakkaan halutessa voidaan alue aina puuduttaa esimerkiksi voiteella. Joillakin asiakkailla aine saattaa aluksi kerätä hoidetulle alueelle pientä turvotusta. Matalaotsaisilla on riskinä kulmakarvan laskeutuminen joksikin aikaa. Vaikutus alkaa näkyä noin 3-5 päivän kuluttua ja kestää keskimäärin 4-6 kuukautta. Tulokset pysyvät pidempään, jos hoito tehdään alussa useammin. Tällöin lihas ei pääse kunnolla palautumaan hoitokertojen välillä. Lihaksisto on erilainen eri puolilla kasvoja.

Kulmien nostoon käytetään saman verran ainetta molemmille puolille ja joskus tulosta joudutaan korjailemaan tästä syystä johtuen.

Yliannostuksen vaaraa ei ole, vasta 30 ampullia suoraan suoneen ruiskutettuna aiheuttaisi myrkytysvaaran. Mahdolliset sivuvaikutukset ovat aina ohimeneviä ja korjattavissa. Hoito ei rasita maksaa eikä munuaisia, se ei leviä lihaksesta minnekään eikä kierrä verenkierrossa. Kauneuden hoidossa käytetään keskimäärin 20–50 yksikköä. Neurologit ja silmälääkärit käyttävät jopa 400 yksikköä kerrallaan. Ihmiselle myrkyllinen annos on vähintään 3 000 yksikköä ruiskutettuna suonensisäisesti.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen iholla näkyy vain pieni pistosjälki ja joskus lievää turvotusta ja punoitusta. Iholle saa levittää meikkiä jo 20 minuuttia käsittelyn jälkeen. Samana päivänä tulisi välttää aurinkoa, saunaa ja urheilua. Hoitoa ei tehdä, jos potilaalla on jokin lihassairaus eikä raskauden ja imetyksen aikana. Hoito aiheuttaa erittäin harvoin mitään sivuvaikutuksia. Näin ollen asiantuntijan tekemänä hoito on lähes riskitöntä.

Botuliinitoksiinilla voidaan hoitaa esimerkiksi

 • otsan alueen ilmejuonteet sekä ns. naururypyt silmien ympärillä
 • kulmakarvojen kohotus
 • suupielten nosto
 • huulten ryppyjen tasoitus
 • kaulan kohotus
 • migreeni
 • liikahikoilu
 • hampaiden narskutusongelma
Mikroneulaus

Mikroneulaus ovh. 150 - 250€

Mikroneulauksella kuulautta kasvoille - sileyttä koko vartalolle

Mikroneulauksella saat pehmeämmän, kirkkaamman, terveemmän ja nuoremman näköisen ihon. Mikroneulaus on tehokas, veitsetön hoito, kun haluat hoitaa ihoaltasi vanhenemisen merkkejä (rypyt ja juonteet), arpia (akne, raskaus, kirurgiset toimenpiteet) ja hyperpigmentaatiota (maksaläiskät, muu ihon epätasaisuus). Mikroneulaus vahvistaa myös auringon vaurioittamaa ihoa. Couperosaiho vahvistuu, ja ihon väri tasoittuu.

Miten mikroneulaus toimii?

Mikroneulaus toimii tuottamalla tuhansia mikroskooppisia neulakanavia ihon dermikseen. Nämä stimuloivat ihoa uudistumaan ja korjaamaan itseään luonnollisesti ja turvallisesti. Uusia ihosoluja syntyy ja verenkierto paranee.

Täydellinen imeytyminen

Ihoon syntyvien mikrokanavien kautta iholle levitettävät tehoaineet myös imeytyvät huomattavasti paremmin ja vaikuttavat siis merkittävästi ihon kuntoon. Useat kliiniset tutkimukset todistavat, että tehoaineet imeytyvät jopa 1000 kertaa paremmin neulauksen jälkeen.

Tulokset näkyvät viikkojen kuluttua

Koska mikroneulaus perustuu ihon luonnolliseen vahvistumiseen; eli ihon oman kollageeni- ja elastiinivaipan lisääntymiseen, vaatii tulosten näkyminen oman aikansa. Tulokset alkavat näkyä iholla noin 4-6 viikon kuluttua pikkuhiljaa. Tulokset paranevat sarjan myötä asteittain.

Mikroneulauksen kolme tärkeintä etua

 • Mikroneulaus lisää kollageenin tuotantoa vahingoittamatta ihon pintaa
 • Mikroneulaus on tehokasta, ja hoitoaineet imeytyvät tehokkaammin mikroneulauksen jälkeen
 • Mikroneulaus on turvallista ja ihoystävällistä. Tunnet yleensä vain vähäistä kipua, ja iho palautuu hyvin nopeasti ja riski komplikaatioille on minimaalinen.

Hoidon eteneminen

Mikroneulausta ennen ihosi puhdistetaan huolellisesti. Hoidettavalle alueelle levitetään puuduttava tuote, koska käytössämme on tehokas yli 500 neulaa sisältävä hoitorulla. Neulausrulla on vain sinun käytössäsi — se on siis ehdottomasti henkilökohtainen! Neulaus tuntuu iholla nipistelyinä, puudutuksesta huolimatta.

Mikroneulauksen jälkeen

Mikroneulauksen jälkeen sinun täytyy noudattaa suurta huolellisuutta ja varovaisuutta, jotta saat hoidosta mahdollisimman hyvät tulokset, muttet mitään komplikaatioita. Neulauksen jälkeen ihossa on neulakanavia, siksi et saa kosketella etkä muutenkaan saada iholle mitään vieraita tekijöitä. Ihoterapeutti suojaa ihon hoidon jälkeen.

Neulauksen jälkeen sinun täytyy huomioida seuraavat asiat:

 • Saunominen ja aurinkoon meno on kielletty (n. 12 h ajan)
 • Iholle ei saa samana päivänä laittaa meikkiä
 • Ihon pitää antaa olla rauhassa – et saa koskea käsin ihoosi – seuraavaan 6 tuntiin

Hoitokuurin aikana

Tehoaineet vaikuttavat paremmin Sisäisesti vitamiinien, etenkin C- vitamiinin saaminen on tärkeää, sillä sitä keho tarvitsee tuottaessaan uutta kollageenia.

HAMPAIDEN HOITO

Hampaiden valkaisu

HAMPAIDEN VALKAISUEnnen hampaidenvalkaisua asiakkaan on hyvä käydä hammaslääkärissä puhdistamassa hampaat ja poistattamassa mahdolliset hammaskivet. Toki myös mahdolliset reikiintyneet hampaat sekä huonot hammaspaikat on korjattava ennen valkaisua. Terveisiin hampaisiin saa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Beaming White © -hampaidenvalkaisu kestää noin tunnin.
Valkaisutulos on yksilöllinen. Jos hampaita on aiemmin valkaistu, uusi hoito on entistä tehokkaampaa. Valkaisutuloksen pysyvyys riippuu omista elämäntavoista, yleensä tulos säilyy 6 kk- 2 vuotta. Hampaidenvalkaisu on koulutetun henkilön suorittamana turvallista ja sopii lähes kaikille. Valkaisu tehdään valkaisuaineen ja valkaisua tehostavan valon avulla. Jos olet raskaana tai imetät, hampaiden valkaisua ei suositella tehtäväksi.


Hampaiden valkaisu hammaslääkärissä

Tehokkaammat ja pitkäkestoisemmat, hammaslääkärin tai hammashoitajan suorittamat hammasvalkaisut on saatavilla Tallinnassa, hammashoidon yhteistyöklinikallamme! Kysy lisää!
Hampaiden hoito Tallinnassa

HAMMASHOIDON PALVELUT

The Look Clinic tekee yhteistyötä Tallinnassa yksityisen hammaslääkäri- ja hammashoitoklinikan kanssa. Klinikalla asiakkaitamme palvelee korkeasti koulutettu ja erityisesti esteettiseen hammashoitoon perehtynyt henkilökunta.

Rahoituskumppanimme Norwegian sekä Medicredit tarjoavat joustavat rahoitusvaihtoehdot plastiikkakirurgisiin operaatioihin!


Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin.
Medicredit
Banknorwegian


KESTÄVYYTTÄ, VOIMAA VAI KOKONAAN UUSI ELÄMÄNTAPA?
YHTEISTYÖSSÄ THE LOOK CLINICIN KANSSA BODYPLANET - TREENAA KUIN MESTARIT


Yhteistyökumppanimme Bodyplanet nostaa sinut ja treenisi uudelle tasolle. Olitpa sitten varovaisesti elämäntaparemonttia suunniteleva sohvaperuna, joskus punttisalista kuullut vasta-alkaja tai aerobisen ja anaerobisen välillä tarkkaan proteiininsa laskeva ammattilainen, ota meidät osaksi treeniäsi ja hyödy vinkeistä tai monipuolisista ohjelmistamme. Meiltä löydät huippuammattilaisten ohjeet sekä parhaat tuotteet ja lisäravinteet kaikkeen, mitä tehokkaassa treenaamisessa tarvitset.


 

VARAA MAKSUTON KONSULTAATIO